Σήμερα θα κατατεθεί η αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση του Φράγματος Γαδουρά

Σήμερα θα κατατεθεί η αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση του Φράγματος Γαδουρά

Σήμερα θα κατατεθεί η αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση του Φράγματος Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 559 ΦΟΡΕΣ

Από τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας

Σήμερα το πρωί θα κατατεθεί τελικά από τη νομική υπηρεσία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου η αίτηση ανάκλησης για την απόφαση που πήρε το ελεγκτικό συνέδριο αναφορικά με την επιλογή από την οικονομική επιτροπή του αναδόχου για το έργο συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος Γαδουρά.

Μετά το πράσινο φως που έδωσε χτες το πρωί η οικονομική επιτροπή στη συνεδρίασή της με ομόφωνη απόφαση, προχωρούν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε στις 4 Ιουλίου μέρα που συνεδριάζει το αρμόδιο τμήμα, να έχουν τα μέλη του την αίτηση στα χέρια τους για να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση ώστε να απαντήσει μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Επί του θέματος ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την περιφέρεια και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να λυθούν τα διαδικαστικά με τον ανάδοχο εντός του Ιουλίου ώστε να αρχίσει η υδροδότηση από το φράγμα.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ζαννετίδης ανέφερε τα εξής: «Συνεδρίασε εκτάκτως η οικονομική επιτροπή και αποφάσισε ομόφωνα, την άσκηση αίτησης ανάκλησης στο έκτο τμήμα του ελεγκτικού συνεδρίου το αρμόδιο τμήμα στο οποίο συζητούνται οι αιτήσεις ανακλήσεων των αυτοδιοικητικών οργάνων και έτσι αύριο το πρωί θα κατατεθεί η αίτηση από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για το θέμα του φράγματος Γαδουρά.
Εμείς ενεργήσαμε πολύ γρήγορα ώστε να προλάβουμε τη συνεδρίαση του ελεγκτικού στις 4 Ιουλίου. Αύριο το πρωί θα κατατεθεί η αίτηση ανάκλησης και αναμένουμε πλέον την απόφαση επί της αίτησης που θα καταθέσουμε.
Σύμφωνα με την απόφαση του ελεγκτικού που μας κοινοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου. Εμείς κρίνουμε ότι είναι προσπελάσιμοι και οι τρεις λόγοι οι οποίοι επισημάνθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο σε ότι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Συζητήθηκαν, αναλύθηκαν από το νομικό μας σύμβουλο απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις και αναμένουμε θετικό αποτέλεσμα. Ήταν αποκαρδιωτική η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, μας στεναχώρησε όλους αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε αυτές τις διαδικασίες εκ του νόμου.
Στη συνέχεια όταν θα έχουμε το αποτέλεσμα ενημερώνεται ο ανάδοχος έρχεται και καθαρίζει τον αγωγό ωστόσο πρέπει να προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης της περιφέρειας, του δήμου και της ΔΕΥΑΡ, γιατί είναι σε εξέλιξη και αυτό το στάδιο.

Όμως οι διαδικασίες είναι πολύ γρήγορες και πιστεύω ότι θα έχουμε απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου οριστική έχουμε και τη θετική απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας και εκτιμώ ότι το συντομότερο δυνατό θα δοθεί νερό από το φράγμα Γαδουρά στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ. Θα προσπαθήσουμε να γίνει αυτό μέσα στον Ιούλιο. Κάνουμε ότι είναι δυνατό».

Κατόπιν ερώτησης για το αν υπήρξαν παραλείψεις εκ μέρους της περιφέρειας και συγκεκριμένα από την οικονομική επιτροπή πάνω στο θέμα απάντησε τα εξής: «Όλες οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, κρίνονται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Επί των αποφάσεών της, που είναι πάρα πολλές δε θυμάμαι στη διάρκεια της λειτουργίας μου να έχουμε αρνητικές αποφάσεις που να τις απορρίπτουν. Ωστόσο επειδή και εμείς έχουμε δικαίωμα στο λάθος άλλωστε δε διεκδικούμε το αλάθητο του Πάπα, σε ότι αφορά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου αυτή λέει ότι η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα είναι νόμιμη. Σε κάποιο σημείο λέει ότι δεν έχουμε αιτιολογήσει επαρκώς την απόφαση αυτή. Εμείς επειδή και το έχουμε αιτιολογήσει και επειδή όλα δεν περιγράφονται στο απόσπασμα πρακτικού που υποβάλλεται για έλεγχο είμαστε σίγουροι ότι αυτό το σημείο θα το ξεπεράσουμε. Διότι το έχουμε αιτιολογήσει επαρκώς όπως ακριβώς προβλεπόταν από τη διακήρυξη.

Εμείς ακολουθήσαμε τη διακήρυξη , τη διαδικασία που προβλέπουν οι νόμοι, τις εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων και της νομικής υπηρεσίας πρωτίστως , των αρμοδίων διευθύνσεων και υπηρεσιών. Το ελεγκτικό αναφέρει ότι η απόφαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας είναι νόμιμη, κάτι που είναι σαφέστατο ενώ παρακάτω αναφέρει ότι έπρεπε να αιτιολογηθεί σε κάποιο σημείο πιο ισχυρά. Αν για το σημείο αυτό μας κατηγορούν, τότε τι να πω;»

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη