Τι δήλωσαν τα Ροδιτόπουλα που «χτύπησαν» πρωτιές στις Πανελλαδικές

Τι δήλωσαν τα Ροδιτόπουλα που «χτύπησαν» πρωτιές στις Πανελλαδικές

Τι δήλωσαν τα Ροδιτόπουλα που «χτύπησαν» πρωτιές στις Πανελλαδικές

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8384 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετικές επιδόσεις επέδειξαν οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του νησιού μας, σύμφωνα και με τα στοιχεία που επίσημα και ανεπίσημα δόθηκαν από τα σχολεία τους.

Έτσι από τα αποτελέσματα που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε έως χθες το απόγευμα, τρία κορίτσια έχουν πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία στο νησί μας!

Πρόκειται για την Αναστασία Φουτούλη από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 19.708 μόρια, την Σταματία (Ματίνα) Χαρτερού του Νικολάου με 19.555 μόρια από το ΓΕΛ Αφάντου και την Σοφία – Χριστίνα Καντή από το στο Κολλέγιο Ρόδου με 19.440 μόρια!

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη αλλά δεν το έχω κιόλας συνειδητοποιήσει, δεν το περίμενα» δήλωσε στη «Ροδιακή» η Αναστασία Φουτούλη η οποία έχει πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την Ιατρική Αθηνών.

«Ήθελα πάντα ιατρική, από την πρώτη Λυκείου και βάση αυτού του στόχου έκανα τη προσπάθειά μου» είπε η Αναστασία.

Ερωτηθείσα για τα θέματα των φετινών εξετάσεων αρκετά εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν ως δύσκολα πρόσθεσε: «η αλήθεια είναι ότι αντικειμενικά ήταν μέτριας δυσκολίας, ήταν στις δυνατότητες μας», ενώ για το «μυστικό» της επιτυχίας της πρόσθεσε: «όσο και να έχει προσπαθήσει αυτή τη χρονιά κάποιος αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία του είναι η ψυχολογία, η ψυχραιμία και η συγκέντρωση που θα έχει όταν πάει να γράψει. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή. Αν νιώσεις λοιπόν ότι θέλεις να τα παρατήσεις τότε είναι που θα πρέπει να συνεχίσεις και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει»!

Η Αναστασία ετοιμάζεται για διακοπές και ξεκούραση και προτού ολοκληρώσουμε τη κουβέντα μας, δεν ξεχνά να τονίσει τη σημαντική βοήθεια που είχε από όλους τους καθηγητές της αλλά κυρίως από τους γονείς της, οι οποίοι την στήριξαν ψυχολογικά, ηθικά και φυσικά υλικά σε όλη αυτή της την προσπάθεια!

Πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» και η Σταματία (Ματίνα) Χαρτερού από το ΓΕΛ Αφάντου η οποία παράλληλα δηλώνει και αγχωμένη αφού τα 19.555 μόρια που έχει πιάσει, την «αναγκάζουν» τώρα να επιλέξει με μεγαλύτερη προσοχή τη σχολή που θα δηλώσει.

«Θα ψάξω τι πραγματικά θέλω και θα πάρω τις αποφάσεις μου» είπε η Ματίνα η οποία αναφορικά με την χρονιά της τρίτης Λυκείου δήλωσε πως «ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολύ διάβασμα». Η ίδια ωστόσο διευκρίνισε πως «δεν είναι αγχώδης άνθρωπος και πως είχε οργανώσει καλά το πρόγραμμά της και με τη στήριξη των γονιών της, των καθηγητών της και των δικών της ανθρώπων όλα πήγαν καλά»!

Απρόσμενη ήταν η υψηλή βαθμολογία και για την Σοφία – Χριστίνα Καντή του Νικολάου η οποία δήλωσε πως δεν περίμενε να «πιάσει» τα 19.444 μόρια ωστόσο νιώθει «πολύ χαρούμενη για αυτό και πως οι κόποι της έχουν ανταμειφθεί».

Η Σοφία είχε βάλει πλώρη για την οδοντιατρική αλλά όπως μας λέει «μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, δεν αποκλείει και την ιατρική. Θα τα εξετάσει όλα και στο τέλος θα πάρει τη σωστή απόφαση».

Ερωτηθείσα για το τι τελικά είναι οι πανελλήνιες, η Σοφία μας λέει: «είναι ένας αγώνας με τον εαυτό σου για τον εαυτό σου! Ως έφηβος θέλεις να βγαίνεις με τους φίλους σου, να περνάς καλά! Παλεύεις λοιπόν με τα θέλω σου και χρειάζεται επιμονή και υπομονή αλλά και η κατάλληλη στήριξη από γονείς, καθηγητές και φίλους για να πετύχεις το στόχο σου»!

Η Σοφία ετοιμάζει βαλίτσα γιατί σήμερα αναχωρεί μαζί με τους συμμαθητές της για Σαντορίνη, εκεί όπου ξένοιαστα τα απολαύσει το καλοκαίρι της!


Αισθήματα ικανοποίησης
Εκτός από τα τρία κορίτσια ακολουθούν και άλλοι μαθητές και μαθήτριες με εξίσου υψηλή βαθμολογία από όλα τα λύκεια του νησιού μας, οι οποίοι μάλιστα δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά και την ικανοποίησή τους για αυτή τους την επιτυχία, μιλώντας χθες στην «Ροδιακή».

Την άριστη βαθμολογία των 19.290 μορίων πέτυχε ο Ιωάννης Οθείτης από το Ροδίων Παιδεία ο οποίος δηλώνει πολύ ευτυχισμένος που τελείωσε η χρονιά που απέδωσαν καρπούς οι κόποι του!

Ο Γιάννης είπε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν απαιτητική με «παράλογο πολλές φορές σύστημα». Σε ότι αφορά τα θέματα ήταν μέτρια και σίγουρα για καλά προετοιμασμένους ενώ στα παιδιά που θα προσπαθήσουν του χρόνου είπε «να έχουν πίστη και επιμονή στους στόχους τους, τίποτα δεν τελειώνει αλλά αντίθετα όλα αρχίζουν με τις πανελλήνιες»!

Συνολικά 19.148 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει ο Ιωάννης Καρίκης από το Κολλέγιο Ρόδου, πετυχαίνοντας απόλυτα το στόχο του που δεν είναι άλλος από την Ιατρική σχολή!

«Νιώθω πολύ καλά και σίγουρα ανακουφισμένος» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο Γιάννης για να προσθέσει ότι «όλο το άγχος για τις πανελλήνιες είναι υπερβολικό. Αν διαβάζεις με πρόγραμμα όλα τα προλαβαίνεις και όλα τα επιτυγχάνεις»!

Σε ότι αφορά τα παιδιά που θα περάσουν την ίδια δοκιμασία των εξετάσεων την επόμενη χρονιά ο Γιάννης τα συμβουλεύει «να μην αγχώνονται και όλα θα πάνε καλά»!

Αν και τα 19.048 μόρια που πέτυχε στις εξετάσεις του δίνουν τη δυνατότητα πολλαπλής επιλογής, ο Νικόλαος Ζερβός του Αντωνίου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) ετοιμάζεται για το Μαθηματικό Κρήτης!

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Νίκος δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιτυχία του αυτή και δήλωσε ότι «ήταν μία ζόρικη χρονιά, κυρίως οι πέντε πρώτοι μήνες, όμως μετά όλα πήραν το δρόμο τους». Σε ότι αφορά τα θέματα, ο ίδιος τα χαρακτήρισε «βατά» και αναφερόμενος στα παιδιά που του χρόνου θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια τους συμβούλευσε «να μην έχουν άγχος και όλα θα πάνε καλά».

Ο Νίκος ετοιμάζεται για διακοπές και ξεκούραση και κυρίως όπως είπε για ηρεμία!
«Είμαι πολύ χαρούμενη δεν περίμενα να γράψω τόσο καλά!» δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» η Αγγελική Κολλάτου από το Κολλέγιο Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 19.114 μόρια στις φετινές εξετάσεις.

«Η προσπάθεια μου είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά είχε και ευχάριστες στιγμές και σίγουρα αίσιο τέλος» είπε η Αγγελική, η οποία είναι ξεκάθαρη ως προς το στόχο της: «ήθελα και θέλω ιατρική»!

Τώρα, αναφορικά με τις πανελλήνιες η ίδια επισημαίνει: «Τελικά δεν είναι τόσο τρομερό όσο ακούγεται» και συμβουλεύει τους επόμενους «να έχουν ψυχραιμία όταν γράφουν και αισιοδοξία και να μην έχουν άγχος»!


Υψηλές βαθμολογίες
«Αρκετά δικαιωμένη» δηλώνει στη Ροδιακή η Μαρία – Αικατερίνη Αθανασιάδη από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 18.203 μόρια.

«Θα μπορούσαν να είχα σημειώσει και καλύτερη πρόοδο» δήλωσε η Μαρία εξηγώντας πως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών «ένα βάρος έχει φύγει από επάνω της». Η ίδια μας είπε ότι «ήταν μία δύσκολη χρονιά με πολλά ψυχολογικά παιχνίδια, ωστόσο είναι αντίθετη στη κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων καθώς αυτή είναι μία δύσκολη διαδικασία αλλά βοηθάει και δυναμώνει ψυχικά τα άτομα».

Η Μαρία συζητάει μεταξύ Νομικής και Αρχαιολογίας αλλά την τελική απόφαση της θα την πάρει τις επόμενες ημέρες.

«Ανακουφισμένη που επιτέλους τελείωσε όλο αυτό και μετά από τόσους μήνες οι προσπάθειες τους ανταμείφθηκαν» δηλώνει στη «Ροδιακή» η Κατερίνα Βαρέλη από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 18.411 μόρια.

«Ήταν κουραστικό, εδώ και έντεκα μήνες έχουμε αφήσει τα χόμπι, τους φίλους, τις παρέες μας, θυσιάσαμε τα πάντα για πετύχουμε»!

Η Κατερίνα ετοιμάζεται για την Αρχιτεκτονική σχολή και προτού ολοκληρώσει δεν ξεχνά να εκφράσει τις θερμές τις ευχαριστίες στους καθηγητές της που την στήριξηαν, τους γονείς και τους φίλους της που στάθηκαν δίπλα της και έδειξαν το ενδιαφέρον που χρειαζόταν.

Συνολικά 18.967 μόρια συγκέντρωσε η Αγγελική Δαββέτα από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, κάτι που την έκανε πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη αφού πετυχαίνει το στόχο της που είναι η Φαρμακευτική σχολή.

Η Αγγελική μιλώντας για τα θέματα που έπεσαν φέτος είπε πως απαιτούσαν κριτική ικανότητα, δεν ήταν δύσκολα αλλά ούτε και πολύ εύκολα.

Σε ότι αφορά γενικότερα τη χρονιά που πέρασε την χαρακτήρισε ως «δύσκολη που ήθελε να στρωθείς στο διάβασμα και σίγουρα να έχεις βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια». Η ίδια είπε πως αυτό ήταν κάτι που την βοήθησε στο να πετύχει.

Τώρα η Αγγελική ετοιμάζεται για διακοπές και ξεκούραση και αναφερόμενη στα παιδιά που του χρόνου θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια συμβουλεύει: «να προσπαθήσουν παρά πολύ, να έχουν πείσμα και να μην τα παρατήσουν».

Πολύ ευχαριστημένη δηλώνει και η Ελένη Ποδηματά από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) η οποία συγκέντρωσε 18.818 μόρια.

Η Ελένη νιώθει ότι έχει πετύχει το στόχο της και για αυτό και ευχαριστεί τους καθηγητές της που ήταν πλάι της και την βοήθησαν σε αυτό, και κυρίως τους γονείς της που υπέστησαν μαζί με εκείνη μία τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία. «Βλέποντας τα αποτελέσματα συνειδητοποίησα την τύχη που χρειάζεται κάθε τέτοιου είδους εξέταση αφού είδα άξια άτομα να αδικούνται και το αντίστροφο».

«Είχα πολύ άγχος μέχρι τα αποτελέσματα αλλά όταν τα είδα χάρηκα πάρα πολύ» δήλωσε η Τσαμπίκα Κάτρη από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 18.218 μόρια.

Η Τσαμπίκα είχε στόχο, εδώ και χρόνια, τη Νομική για αυτό και είχε αποφασίσει να προσπαθήσει όσο μπορούσε για να πετύχει το στόχο της, όπως και έγινε.

Η ίδια μας λέει ότι γονείς και φίλοι τη βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό και έκαναν ότι μπορούσαν για να έχει τις ισορροπίες που χρειάζονταν.

Στα παιδιά που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους λέει να μην αγχώνονται, να διαβάζουν πολύ και να μην παρατήσουν τους φίλους τους.

Αρκετά ήρεμος και συνειδητοποιημένος ήταν και ο Γεώργιος Μπακάλης από το ΓΕΛ Κρεμαστής που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.706 μόρια και να πετύχει το στόχο του που δεν είναι άλλος από τη σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (πρώην ΑΣΟΕ).

Ο Γιώργος μιλώντας στη «Ροδιακή» είπε ότι «έπεσε μέσα» στις προβλέψεις του για αυτά που είχε γράψει γεγονός που τον ικανοποιούσε.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά όπως μας είπε αυτή που πέρασε, με περισσότερο διάβασμα. Σε ότι αφορά τη συμβουλή του για τους επόμενους μαθητές: Να έχουν υψηλούς στόχους.

«Νιώθω χαρούμενη ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν γιατί ήταν προσωπικός μου ο αγώνας να γράψω καλά στις πανελλήνιες και τον πέτυχα»!

Αυτά δήλωσε και η Κατερίνα Κατσιδώνη από το ΓΕΛ Αφάντου η οποία συγκέντρωσε 18.492 μόρια στις ανθρωπιστικές σπουδές.

Η Κατερίνα δεν έχει ακόμη καταλήξει στη σχολή που θα επιλέξει κάτι που θα κάνει τις επόμενες ημέρες με τη βοήθεια των καθηγητών και της οικογένειάς της.

Η ίδια λέει στα επόμενα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις «να έχουν πίστη στον εαυτό τους, να γνωρίζουν ότι θα περάσουν διάφορα στάδια, αρκετό άγχος αλλά ότι και να συμβεί να συνεχίσουν τη προσπάθεια και να γνωρίζουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους νοιάζονται και τους αγαπούν. Αυτός που θέλει κάτι το πετυχαίνει στη ζωή του» καταλήγει η Κατερίνα.

Και της Αναστασίας Πογιατζή από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου ανταμείφθηκαν οι κόποι της καθώς συγκέντρωσε 18.179 μόρια και έτσι μπορεί άνετα να επιλέξει τη Νομική που επιθυμεί.

«Είναι οι κόποι μίας δωδεκαετίας και όταν είδα τη βαθμολογία κατάλαβα ότι οι προσπάθειες μου καρποφόρησαν και εν τέλει τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ήταν μία χρονιά πολύ πιεστική με καθόλου ύπνο και ελεύθερο χρόνο αλλά είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις για πετύχεις αυτό που βάζεις στόχο».
Η ίδια συμβουλεύει «για την επιτυχία απαιτείται καλός προγραμματισμός και προσπάθεια. Όταν νιώθεις ότι δεν έχεις να δώσεις παραπάνω τότε αρχίζεις, με μικρά βήματα, να κάνεις παραπάνω προσπάθεια»!

Την πολύ καλή βαθμολογία των 18.110 μορίων συγκέντρωσε ο Σωτήρης Σοκορέλος του Μιχαήλ ο οποίος ωστόσο δήλωσε στεναχωρημένος γιατί σε ορισμένα μαθήματα – όπως μας είπε- αδικήθηκε αφού υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των βαθμολογητών.

Σε ότι αφορά τα μαθήματα μας είπε πως «για ένα διαβασμένο μαθητή που κόβει το μυαλό του δεν ήταν δύσκολα ήταν στα δικά μας πλαίσια αλλά γενικά από τις προηγούμενες χρονιές ήταν δυσκολότερα»
Στα επόμενα παιδιά συμβουλεύει: «να έχουν συγκέντρωση, να μην βιάζονται να έχουν τύχη και να κάνουν τη προσπάθεια τους και ότι γίνει».

Ο Σωτήρης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους καθηγητές αλλά και τους γονείς του που ήταν πάντα δίπλα του στη προσπάθεια του.

Δεν περίμενε να συγκεντρώσει 18.033 μόρια όπως τελικά έκανε ο Δημήτρης Καστρουνής από το ΓΕΛ Αφάντου πετυχαίνοντας έτσι την σχολή πληροφορικής που ήθελε!

Ο ίδιος δηλώνει πάντως ικανοποιημένος και πως «η τρίτη Λυκείου ήταν η καλύτερη χρονιά παρά το διάβασμα και όλα τα άλλα» και ετοιμάζεται για ξεκούραση, παραλίες και εξόδους!

Συνολικά 18.666 μόρια συγκέντρωσε και η Χρυσούλα Νίκα από το 1o ΓΕΛ Ρόδου νιώθοντας υπερήφανη – όπως μας είπε- γιατί προσπάθησε παρά πολύ για αυτό το βαθμό!

Η ίδια δηλώνει χαρούμενη γιατί αν οι βάσεις κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τότε θα καταφέρει να εισαχθεί στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης.

«Οι πανελλήνιες δεν νομίzω ότι είναι τελικά αυτό που παρουσιάζουνε, δηλαδή ένα από τα μέσα με το οποίο μπορείς να πετύχεις το στόχο σου. Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες. Απλώς αυτές οι εξετάσεις σε βοηθάνε να ανακαλύψεις τις δυνάμεις σου και τον εαυτό σου. Για αυτό και χρειάζεται επιμονή, υπομονή και θέληση και φυσικά διάβασμα για πετύχεις αυτό που θέλεις».

Την πολύ καλή βαθμολογία των 18.439 μορίων συγκέντρωσε και η Δέσποινα Μαυροουδή από το ΓΕΛ Κρεμαστής και είναι πολύ χαρούμενη για αυτό αφού πετυχαίνει στην οικονομική σχολή της αρεσκείας της.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Δέσποινα μας λέει ότι «η διαδικασία των πανελληνίων παρουσιάζεται πολύ τρομακτική. Είναι πράγματι μία σοβαρή διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση και μελέτη, χρειάζεται όμως και ξεκούραση και επανάληψη για να τα καταφέρεις».

Η Δέσποινα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γονείς και καθηγητές για τη σημαντική βοήθεια και στήριξη που της προσέφεραν.

Πάρα πολύ χαρούμενη γιατί πέτυχε στην πρώτη της προτίμηση που είναι η Ψυχολογία Αθήνας δηλώνει και η Ιωάννα Σοφιανοπούλου του Βασιλείου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) η οποία συγκέντρωσε 18.801 μόρια!

Αναλύοντας τα θέματα των εξετάσεων η Γιάννα μας είπε πως «η έκθεση ήταν για όποιον είχε διαβάσει, τα αρχαία πολύ εύκολο έως γελοίο το γνωστό θέμα αλλά δύσκολη η γραμματική και οι ασκήσεις όπως επίσης πολύ δύσκολο το άγνωστο κείμενο ως προς τη μετάφραση του. Σε ότι αφορά τη ιστορία ήταν εύκολα αλλά πολλά και μία ερώτηση αρκετά μπερδεμένη ως προς την απάντηση που έπρεπε να δώσεις, ενώ εύκολα ήταν τα Λατινικά».

Η Γιάννα μας λέει πως χρειάζεται τελικά υπομονή, επιμονή για να πετύχεις γιατί είναι δύσκολο να έχεις συνεχώς πειθαρχία και σίγουρα απαιτείται διάβασμα και μελέτη όλες τις προηγούμενες χρονιές.
Η ίδια ευχαριστεί όλους τους καθηγητές της για τη συμπαράσταση κα τη βοήθεια που της έδωσαν αλλά και τους γονείς της που ήταν δίπλα της.

Συνολικά 17.686 μόρια συγκέντρωσε η Ελένη Καντιδενού του Μιχαήλ από το Ροδίων Παιδεία, η οποία ωστόσο δηλώνει απογοητευμένη καθώς όπως μας είπε «περίμενε κάτι καλύτερο».

«Ήθελε αρκετό κουράγιο για να περάσει κάποιος με αξιοπρέπεια όλη τη διαδικασία των εξετάσεων και σίγουρα αρκετή αυτοπεποίθηση» μας είπε η Ελένη προσθέτοντας πως « η βαθμολογία δεν αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα του κάθε μαθητή».

Η ίδια πάντως περνάει σε τέσσερις σχολές της επιλογής της και αυτό την ικανοποιεί. Έτσι ετοιμάζεται πλέον για διακοπές, ξεκούραση ίσως και λίγη σκέψη για τους επόμενους στόχους που θα θέσει!

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί θεωρώ ότι οι πανελλήνιες θα μας φέρουν πιο κοντά στην Ιθάκη μας, στο στόχο μας. Σίγουρα δεν θα κρίνουν το μέλλον μας αλλά είναι ένα πρώτο βήμα και χαίρομαι που για μένα έγινε επιτυχώς»!

Αυτό δήλωσε στη «Ροδιακή» η Άννα – Χαρίκλεια (Χαριάννα) Χατζηγεωργίου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου που συγκέντρωσε 16.287 στο τομέα οικονομίας και πληροφορικής.

Η ίδια είπε ότι ήταν μία απαιτητική χρονιά που απαιτούσε ωριμότητα, κατάθεση ψυχής και υπομονή για να πετύχεις το στόχο σου.

«Ο καθένας έκανε τη προσπάθεια του σε όλους μας αξίζουν συγχαρητήρια και να θυμόμαστε ότι έχουμε ακόμη πολλές ευκαιρίες μπροστά μας»!


Συγχαρητήρια από 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καζούλλειο)
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 2ου Λυκείου Ρόδου – Καζούλλειου συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του σχολείου για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το 2ο Λύκειο Ρόδου – Καζούλλειο, κατόρθωσε-και φέτος- να επιδείξει υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις και ειδικά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο παραδοσιακά οι βαθμολογίες κυμαίνονται πανελληνίως σε χαμηλά επίπεδα..

Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από τα ικανοποιημένα πρόσωπα των μαθητών μας, οι οποίοι είδαν τις κοπιώδεις προσπάθειές τους να ευοδώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η επιτυχία αυτών των παιδιών, των αυριανών επιστημόνων και επαγγελματιών, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον μας, ως κοινωνία, με αυξημένη αισιοδοξία.

Σημαντικός αριθμός μαθητών συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία, η οποία και τους επιτρέπει (σε αναμονή των βάσεων εισαγωγής) να εισαχθούν στις Σχολές προτίμησης τους. Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε τιμή και υπερηφάνεια για αυτή τους την επιτυχία. Πολλά συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθούν και στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι, σε κάθε βήμα του πολύχρονου κι επίπονου αγώνα τους, στάθηκαν άοκνοι συμπαραστάτες.

Ασφαλώς, ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με απογοήτευση και πικρία. Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες δρομολόγησης και καταξίωσης, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, επ’ ουδενί δεν εξαντλούνται. Το σημαντικό είναι τα παιδιά και οι γονείς τους να επανεκκινήσουν τις προσπάθειες με αυτοπεποίθηση, οργάνωση και όραμα. Όλοι εμείς, στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια.

Οικογενειακή επιτυχία!
Ιδιαίτερη μέρα η χθεσινή για την οικογένεια Ιωάννη Μπαρδάνη αφού και τα δύο παιδιά της (δίδυμα) κατάφεραν όχι μόνο να πετύχουν ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες στις εξετάσεις αλλά και να πετύχουν τους στόχους τους!

Ο Μανώλης Μπαρδάνης συγκέντρωσε 19.147 μόρια και η αδελφή του Ειρήνη – Δέσποινα 18.560 «ανοίγοντας» έτσι με επιτυχία τις σχολές που θέλουν από το 3ο πεδίο. Και τα δύο παιδιά φοιτούν στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) και μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» δεν έκρυψαν τη χαρά τους αλλά και την ικανοποίησή τους για αυτή τη … διπλή τους επιτυχία!

«Όλοι κουραστήκαμε, ήταν μία ψυχοφθόρα διαδικασία, έδωσα όμως το 100% του εαυτού μου και αυτό που κατάλαβα είναι πως χρειάζεται να αγωνιστείς για να πετύχεις. Διάβασμα με πρόγραμμα χωρίς υπερβολές.
Δεν αφήνουμε τίποτα και κυρίως την προσπάθεια» είπε ο Μανώλης ο οποίος πλέον έχει το προνόμιο να σκεφθεί με την ησυχία του και να αποφασίσει ποια σχολή θέλει πραγματικά να επιλέξει.

Η αδελφή του Ειρήνη – Δέσποινα πάλι, δηλώνει ικανοποιημένη αφού στόχος της ήταν η Φαρμακευτική, τον οποίο και έχει πετύχει!

Και εκείνη συμφωνεί με τον αδελφό της ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά με αρκετό διάβασμα, όμως διευκρινίζει ότι τελικά δεν στερήθηκε και πολλά και αρκεί να αφοσιωθείς σε αυτό που κάνεις για να πετύχεις!
«Είναι μία χρονιά που αξίζει να κουραστείς, ακόμη και να «χάσεις» πράγματα από τη καθημερινότητα του, γιατί μόνο έτσι στο τέλος θα ανταμειφθείς»!

Διαβάστε ακόμη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε τον Βασίλη Γραμμένο (Εικόνες)

Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με τη διοίκηση του Κολοσσού H Hotels Collection για την αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλιθέας

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα