Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με τα έξι άτομα που κατηγορούνται για απάτη

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με τα έξι άτομα που κατηγορούνται για απάτη

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με τα έξι άτομα που κατηγορούνται για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 630 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου της υπόθεσης απάτης από κοινού στην οποία κατηγορούνται έξι άτομα εκ των οποίων τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 16 Ιουνίου ωστόσο διεκόπη για χθες, καθώς η 30χρονη κατηγορούμενη που ήταν φυγόδικος συνελήφθη στην Αθήνα και αναμένονταν η μεταφορά της στο νησί μας.

Σημειώνεται πως από τους έξι κατηγορούμενους, ενώπιον του δικαστηρίου χθες βρέθηκαν μόνο οι τρεις, η 30χρονη που συνελήφθη στην Αθήνα, άλλη μία γυναίκα και ένα 48χρονος, ενώ οι υπόλοιποι διαφεύγουν της σύλληψης.
Κατά την προδικασία, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής για λογαριασμό ιδιώτη κ. Μιχάλης Καντιδενός υπέβαλλε ένσταση για την παρουσία ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό τράπεζας του δικηγόρου κ. Γιώργου Μαυρομάτη, για την οποία το δικαστήριο δήλωσε ότι θα την εξετάσει κατά τη πρόοδο της δίκης. Σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των κατηγορουμένων που παρευρίσκονται στη δίκη, έχουν αναλάβει: για την 30χρονη ο κ. Μανώλης Βλάχος, για τον 48χρονο ο κ. Στέφανος Καψάλης και για την έταιρη κατηγορούμενη ο κ. Ιωάννης Καραμιχάλης.

Χθες πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν δύο μάρτυρες κατηγορίας και συγκεκριμένα, ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος των Ελλήνων που διαμένουν στην Αυστραλία και ο υπεύθυνος ελέγχων για απάτες της πρώην εμπορικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι έξι κατηγορούμενοι, κατάφεραν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2007 να παραστήσουν ψευδώς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στους ιδιοκτήτες δύο ακινήτων στην Λαχανιά και να τους πείσουν ότι θα τα αγοράσουν.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν ενδιαφερθεί για ένα ακίνητο εμβαδού 7.720 τ.μ. για το οποίο θα κατέβαλλαν το ποσό των 200.720 ευρώ και ένα δεύτερο στην ίδια περιοχή, εμβαδού 8.560 τ.μ. και αξίας 90.308 ευρώ.

Οι έξι κατηγορούμενοι κατάφεραν – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να πείσουν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι διέθεταν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και όλα τα στοιχεία ώστε να λάβουν δάνεια από την τράπεζα με τα οποία θα εξοφλούσαν τα ακίνητα.
Βέβαια τα χρήματα δεν τα έλαβαν ποτέ, ούτε και τα διέθεσαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι ωστόσο είχαν προχωρήσει στην μεταβίβαση των δύο οικοπέδων.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο