Χωρίς νερό για τρεις ημέρες έμεινε το Καστελλόριζο

Χωρίς νερό για τρεις ημέρες έμεινε το Καστελλόριζο

Χωρίς νερό για τρεις ημέρες έμεινε το Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους του νησιού

Τρεις ολόκληρες ημέρες χωρίς νερό έμειναν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επιχειρηματίες του Καστελλορίζου, όπως κατήγγειλαν αρκετοί από αυτούς μιλώντας χθες στην «Ροδιακή».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι ίδιοι, το προηγούμενο τριήμερο οι δεξαμενές του νησιού «στέγνωσαν» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό.

Παράλληλα όπως σημείωσαν, μετά από πολλές δικές τους εκκλήσεις η υδροφόρα ξεκίνησε χθες το ταξίδι για το Καστελλόριζο, ώστε να γεμίσουν και πάλι οι δεξαμενές με πόσιμο νερό. Ωστόσο αυτό αναμένεται να επαρκέσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το πολύ μέχρι το Σάββατο (!), καθώς στο νησί υπάρχουν πολλοί στρατιώτες λόγω της γεωπολιτικής του θέσης, ενώ τα καταλύματα και τα σπίτια είναι γεμάτα από επισκέπτες.

Μάλιστα οι ίδιοι υπενθυμίζουν και την κατηγορηματική διάψευση-απάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, τον περασμένο Ιανουάριο σε σχόλιο της «Ροδιακής», ο οποίος τόνιζε ότι «κανένα νησί δεν θα πει το νερό – νεράκι». Η παραπάνω διαβεβαίωση, σύμφωνα με τους κατοίκους και επιχειρηματίες του Καστελλορίζου, μάλλον διαψεύστηκε σχετικά γρήγορα και πριν καν μπει ο Αύγουστος με την κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας και της ζήτησης για πόσιμο νερό…

Διαβάστε ακόμη

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης