Φιλανθρωπική βραδιά προς στήριξη των υπηρεσιών υγείας Καστελλόριζου

Φιλανθρωπική βραδιά προς στήριξη των υπηρεσιών υγείας Καστελλόριζου

Φιλανθρωπική βραδιά προς στήριξη των υπηρεσιών υγείας Καστελλόριζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Τα παραρτήματα του οργανισμού Rotary του προαστίου Kew της Μελβούρνης και της Ρόδου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Καστελλοριζίων Βικτώριας, οργανώνουν στα τέλη του μήνα φιλανθρωπική βραδιά με στόχο την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και των ανεπαρκών κυβερνητικών κονδυλίων, οι πάροχοι υγείας στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, πασχίζουν να ανταποκριθούν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, στις ανάγκες περίθαλψης κατοίκων, στρατιωτικών, αλλά και επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, μέλος του ιατρικού προσωπικού του στρατιωτικού νοσοκομείου του νησιού, σε έκκλησή του κάνει λόγο για έλλειψη βασικών ιατρικών εργαλείων και λοιπών πόρων. Προσθέτει ακόμη ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν καλύψει επανειλημμένως το κόστος αντικατάστασης ληγμένων σκευασμάτων, αγοράς φαρμάκων για κρίσιμα περιστατικά, αλλά ακόμη και εξοπλισμού όπως για παράδειγμα απινιδωτές.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάστηκε να μεταφερθεί κάποιος ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση στη Ρόδο ή την Αθήνα για περίθαλψη, λόγω έλλειψης ιατρικών προμηθειών.

Εάν μπορείτε και επιθυμείτε να βοηθήσετε, η συνεισφορά σας θα διοχετευθεί στην αγορά απαραίτητου εξοπλισμού και σκευασμάτων για την ιατρική φροντίδα όσων κατοικούν ή διαμένουν στο νησί.

Τα έσοδα από το φιλανθρωπικό δείπνο και τις δωρεές πρόκειται να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο παράρτημα Rotary της Ρόδου ώστε να αγοραστούν άμεσα οι ιατρικοί πόροι που έχουν ζητηθεί από το προσωπικό υγείας Καστελλορίζου. Η εκδήλωση αλληλεγγύης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, στο Yanni's Tavern, 840 High Street, Kew East, με ώρα έναρξης 7μμ.
Το κόστος εισιτηρίου είναι $65 ανά άτομο και περιλαμβάνει δείπνο 4 πιάτων με επιδόρπιο

(Πηγή: neoskosmos)

Διαβάστε ακόμη

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης

Δ. Νατσιός: Το Καστελλόριζο είναι οι Θερμοπύλες του Αιγαίου