Προσφυγή 42χρονης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για να αφεθεί ελεύθερη

Προσφυγή 42χρονης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για να αφεθεί ελεύθερη

Προσφυγή 42χρονης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για να αφεθεί ελεύθερη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 492 ΦΟΡΕΣ

Εμπλέκεται στην υπόθεση με τα 14,8 κιλά χασίς

Να αφεθεί ελεύθερη έστω και με περιοριστικούς όρους ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η 42χρονη που εμπλέκεται στην μεγάλη υπόθεση διακίνησης 14,8 κιλών χασίς, που εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Η 42χρονη προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας δια του δικηγόρου της κ. Φώτη Ρωμαίου, ενώ προσφυγή έχει καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας την αποφυλάκιση του και ο 43χρονος συγκατηγορούμενος της, δια του συνηγόρου του κ. Μανώλη Κουτσούκου. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες και ήδη – μετά την απολογία τους - προσωρινά κρατούμενοι επισημαίνουν στις προσφυγές τους τα όσα και ανακριτικά είχαν δηλώσει.

Ειδικότερα, 42χρονη η οποία ήρθε στο νησί μας μεταφέροντας μέσα σε βαλίτσα τα ναρκωτικά, ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά για να εξοικονομήσει χρήματα για το παιδί της που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα με την υγεία του. Έτσι ο αλλοδαπός που είναι έγκλειστος στη φυλακή και με τον οποίο γνωρίζονταν, της ζήτησε να μεταφέρει κάτι χαρτιά για κάποιον συγκρατούμενο του. Η ίδια επισημαίνει τη συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές μετά τη σύλληψη της.

Σε ότι αφορά τον 43χρονο αρνείται ότι έχει την όποια εμπλοκή με την υπόθεση και δήλωσε χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιο Αλβανό μέσω του οποίου κάποιες φορές προμηθεύεται ουσίες για δική του χρήση, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθεί με μία άγνωστη γυναίκα στη πόλη της Ρόδου για να του παραδώσει μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε βαλίτσα χωρίς να του δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο 43χρονος αναφέρει επίσης πως το ότι τα ναρκωτικά θα βρίσκονταν σε «βαλίτσα» τον προβλημάτισε και θεώρησε πως επρόκειτο για μεγάλη ποσότητα για αυτό και αρνήθηκε να την παραλάβει. Μάλιστα ο ίδιος προσθέτει πως προκειμένου να ξεκόψει από τον συγκεκριμένο αλλοδαπό και να μην έχει πλέον σχέση μαζί του, άλλαξε το νούμερο του κινητού του τηλεφώνου.
Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Η βαλίτσα με τα ναρκωτικά και οι συλλήψεις
Όπως είναι γνωστό, στη υπόθεση εκτός από την 42χρονη και τον 43χρονο κατηγορούνται ένας 28χρονος που παρέλαβε τα ναρκωτικά, και άλλα τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές.
Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τον Ιούνιο του 2017, οι δυο έγκλειστοι φυλακών έχοντας αρχηγικό ρόλο συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, στην οποία εντάχθηκαν-συμμετείχαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Οι αρχηγοί της οργάνωσης συντόνιζαν και καθοδηγούσαν τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (προμηθευτής-μεταφορέας-διακινητής-ταμίας) λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να διασφαλίσουν τη εγκληματική τους δράση και να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Αναλυτικότερα ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 το μεσημέρι στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου η 42χρονη, κατά την αποβίβαση της από πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε αποσκευή (βαλίτσα) μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο νησί.

Ειδικότερα στην κατοχή της 42χρονης βρέθηκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -7- κιλών και -585- γραμμαρίων, συσκευασμένη σε επτά ισοβαρή δέματα
• Δυο φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων
• Ναρκωτικό δισκίο
• Το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο
• Παραστατικό εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εποπτείας, επιτήρησης και συνοδείας της 42χρονης κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών. Κατά την πρόοδο της υπόθεσης και «σύμφωνα» με τις οδηγίες των αρχηγικών μελών, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση-ραντεβού της 42χρονης, στο ξενοδοχείο που διέμενε, με τον 28χρονο, ο οποίος της προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ προκειμένου να ακολουθήσει νέο ραντεβού παράδοσης των ναρκωτικών.

Στο δεύτερο ραντεβού, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό σημείο μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017, εμφανίστηκε εκ νέου ο 28χρονος και αφού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.

Μετά την ολοκλήρωση της ελεγχόμενης παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών, ο 28χρονος «έλαβε» οδηγίες, από τα αρχηγικά μέλη, να μεταβεί σε συγκεκριμένη περιοχή της πόλης της Ρόδου για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης και κατασχέθηκε.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης διαπιστώθηκε εμπλοκή του 43χρονου στο κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών και συνελήφθη απογευματινές ώρες του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017 σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, έχοντας στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 28χρονου βρέθηκαν:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -7- κιλών και -191- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε οκτώ συσκευασίες
• Μικροποσότητα ουσίας άγνωστης χημικής σύνθεσης
• Είκοσι ναρκωτικά δισκία
• Δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Αεροβόλο πιστόλι και -1.350- μεταλλικά σφαιρίδια
• Τρία κινητά τηλέφωνα

Όλη η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -14- κιλών και -776- γραμμαρίων, μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο