Γιατρός της Ρόδου θα καθίσει στο εδώλιο την Παρασκευή

Γιατρός της Ρόδου θα καθίσει στο εδώλιο την Παρασκευή

Γιατρός της Ρόδου θα καθίσει στο εδώλιο την Παρασκευή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3164 ΦΟΡΕΣ

Για αφαίρεση χολής που έκανε το 2012

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει την προσεχή Παρασκευή γιατρός κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος συμπολίτισσας μας.

Η υπόθεση αφορά εγχείριση αφαίρεσης χολής στην οποία προέβη το καλοκαίρι του 2012 ο γιατρός με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός έκανε την εγχείριση «χωρίς να έχει εξειδικευθεί και υποβληθεί στην απαιτούμενη ειδική εκπαίδευση εφαρμογής λαπαροσκοπικών τεχνικών» και «χωρίς να έχει την απαιτούμενη τυπική νομιμοποίηση για τη διενέργεια τέτοιου είδους επεμβάσεων».

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η ασθενής η οποία μετά την επέμβαση λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Ο γιατρός κατηγορείται ότι «διενήργησε τη λαπαροσκοπική χειρουργική μέθοδο, στην οποία δεν είχε εκπαιδευτεί και για αυτό το λόγο πλημμελώς και με λανθασμένους χειρισμούς διεξήγαγε σε αντίθεση με την κλασική χειρουργική μέθοδο (ανοικτή), η οποία δεν επιφέρει τέτοιου είδους επιπλοκές και επιπλέον ανταποκρινόταν πλήρως στο πεδίο ειδικότητας του.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, «από την όλη συμπεριφορά του κατηγορουμένου προκλήθηκε σοβαρή σωματική βλάβη στην υγεία της παθούσας εξαιτίας της οποίας αυτή υποβλήθηκε σε σωρεία εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων και επιβαρύνθηκε σωματικά και ψυχολογικά».
Δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του