Νίσυρος: Λύση στο πρόβλημα με το νερό έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας

Νίσυρος: Λύση στο πρόβλημα με το νερό έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας

Νίσυρος: Λύση στο πρόβλημα με το νερό έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου για το πρόβλημα με την αφαλάτωση και το πόσιμο νερό στο νησί, αναφέρει τα εξής:

Η αφαλάτωση αποτελεί το μοναδικό μέσο παραγωγής πόσιμου νερού με τεράστιο κόστος για το Δήμο μας.

Μια από τις μονάδες αφαλάτωσης έπαθε μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία της για μια εβδομάδα.

Στην δύσκολη αυτή στιγμή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βοήθησε το Δήμο μας με το να στείλει υδροφόρα με 1.200 κυβικά νερού.

Η μονάδα επιδιορθώθηκε με την εγκατάσταση νέων μεμβρανών.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός νησιωτικής πολιτική κ. Νεκτάριος Σαντορινιός με απόφασή του στις 7 Ιουλίου 2017 με θέμα «Επιχορήγηση Δήμου Νισύρου, για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων μεμβρανών, αντίστροφης ώσμωσης, στις δυο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 700 Κυβικών μέτρων» εγκρίνει την επιχορήγηση του Δήμου Νισύρου με το ποσό των 40.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση μεμβρανών αντίστροφης όσμωσης (48 τεμάχια), στις δυο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, προκειμένου να αντικατασταθούν οι υπάρχουσες, οι οποίες παρουσιάζουν φυσιολογικές φθορές, μετά την παρέλευση πενταετίας από την λειτουργία των μονάδων.

Επίσης εγκρίνει την διάθεση 40.000 ευρώ από τον κωδικό 2006ΣΕ33000000 «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης νησιών Αιγαίου».

Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για την άμεση παρέμβασή του στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπισε η Νίσυρος.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα