Διεθνές συνέδριο Μαθηματικών πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο

Διεθνές συνέδριο Μαθηματικών πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο

Διεθνές συνέδριο Μαθηματικών πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 320 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία περατώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Μαθηματικών Νισύρου, που διεξήχθη από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου, με διοργανωτές τους καθηγητές: Michael Harris του πανεπ. Columbia, Victor Rotger της πολυτεχνικής σχολής Καταλονίας Ισπανίας και Ιωάννης Ν. Σακελλαρίδης του πανεπ. Rutgers HΠΑ και Εθνικού Μετσόβιου Πολιτεχνείου.


Ο κ. Σακελλαρίδης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας μας, είχε την γενική επιμέλεια της διοργανώσεως και των παράλληλων κοινωνικών εκδηλώσεων.

Το αντικείμενο του συνεδρίου εντάσσεται στην περιοχή της θεωρίας των αριθμών και συμμετείχαν 40 διακεκριμένοι καθηγητές μαθηματικών και άλλοι ερευνητές από Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδά, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Γερμανία, Ελβετία και Τουρκία. Μεταξύ των εισηγητών ήταν, ο Henry Darmon, του πανεπ. McGill του Καναδά, που έλαβε φέτος την μεγαλύτερη παγκοσμίως διάκριση στον τομέα της θεωρίας των αριθμών το Cole Prize, o Michael Harris βραβευμένος με το Clay Research Award το 2007 και ο Loic Merel βραβευμένος με το EMS Prize, το Blumenthal Award και το βραβείο Jacques Herbrand της γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών.


Το συνέδριο, χάρις στο ενδιαφέρον και την αγάπη προς την Νίσυρο του καθηγητού κ. Σακελλαρίδη, αλλά και του κύρους του στον διεθνή επιστημονικό χώρο, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Νίσυρο, με θέματα που έχουν σχέση με τα ανώτερα μαθηματικά, και λόγω του υψηλού επιστημονικού του κύρους συμμετέχουν οι κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα των μαθηματικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι συμμετείχε ο Ngo Bao Chau, βιετναμέζος καθηγητής στο πανεπ. του Σικάγου, τιμημένος με τη μεγαλύτερη διάκριση των μαθηματικών, το Fields Medal.

Οι σύνεδροι, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την όλη διοργάνωση του συνεδρίου, το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων, τις ομορφιές του νησιού και την ζεστασιά των κατοίκων.

Διαβάστε ακόμη

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο