Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στη Ρόδο σε λίγους μήνες

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  ακινήτων στη Ρόδο σε λίγους μήνες

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στη Ρόδο σε λίγους μήνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1762 ΦΟΡΕΣ

Έχουν δρομολογηθεί να γίνουν 79 πλειστηριασμοί μέσα στους επόμενους μήνες

Με ένα «κλικ» θα αλλάζουν χέρια σε μερικούς μήνες ακίνητα τα οποία είναι υποθηκευμένα και τα οποία έχουν δρομολογηθεί να βγούν στο... σφυρί, αφού από τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η σχετική πλατφόρμα και από την αρχή του νέου έτους, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Από τις αρχές του έτους 2016 οι συμβολαιογράφοι τις χώρας σε πανελλαδικό επίπεδο απείχαν από τους πλειστηριασμούς γενικώς αλλά κατά βάση όταν εκπλειστηριάζονταν κατοικίες πολιτών προκειμένου να πιεσθεί η πολιτεία να θεσπίσει ένα πλέγμα προστασίας της πρώτης κατοικίας κυρίως των ασθενών κοινωνικών στρωμάτων.

Από τις 15 Ιουνίου 2017 και εφεξής οι πλειστηριασμοί με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογράφων της χώρας σε πανελλαδικό επίπεδο διεξάγονται κανονικά με εξαίρεση από τις 12/7/2017 τους συμβολαιογράφους που ανήκουν στο συμβολαιογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονικής, οι οποίοι σε έκτακτη γενική συνέλευση λόγω του γενικευμένου κλίματος κατά των πλειστηριασμών με συνεχή επεισόδια σε βάρος των συμβολαιογράφων κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας απεφάσισαν αποχή από τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη του 2017.

Στη Ρόδο όπως ανέφερε μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο συμπολίτης μας συμβολαιογράφος κος Σταύρος Κουταλιανός, από 21/6/2107 και εφεξής οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων διεξάγονται κανονικά.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018 πρόκειται να διενεργηθούν περίπου 79 πλειστηριασμοί οφειλετών με ακίνητα στη Ρόδο, κυρίως όμως επαγγελματικής χρήσης (γραφεία καταστήματα) και λιγότερο κατοικίες.

Ως επί το πλείστον επισπεύδουσες (δηλαδή δανείστριες) είναι τράπεζες. Παρατηρείται μια κινητικότητα στο θέμα των πλειστηριασμών: άλλες τράπεζες προκειμένου να εκκαθαρίσουν τα χαρτοφυλάκια τους τηρούν επιθετική πολιτική και πλειοδοτούν προκειμένου τα ακίνητα να τους κατακυρωθούν με τον πλειστηριασμό.

Άλλες τράπεζες βρίσκονται σε αναμονή εξελίξεων και απλώς μεταθέτουν για το μέλλον τις αποφάσεις τους απόκτησης των ακινήτων μέσω των πλειστηριασμών.

Δεν παρατηρείται προς ώρας παρά τις ελκυστικές τιμές των ακινήτων ενδιαφέρον από ιδιώτες ή πρόσωπα που έχουν σχέση και γνώση της κτηματαγοράς. Στην εξίσωση των πλειστηριασμών θα πρέπει να εντάξουμε και έναν αστάθμητο παράγοντα: την επικείμενη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το νομικό πλαίσιο έχει ήδη δημιουργηθεί και αναμένονται οι τεχνικές προσαρμογές που θα ενεργοποιήσουν τη σχετική διαδικασία με την έκδοση των απαιτούμενων διαταγμάτων. Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις καθόλα έτοιμη από το νέο έτος και μετά παρά τις πιέσεις, γηγενείς και έξωθεν, για το προσεχές φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου