Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στο νησί της Ρόδου

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στο νησί της Ρόδου

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Η Φωτογραφική Ομάδα Almas σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, διοργανώνει ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Απουσία» από τη Παρασκευή 28 Ιουλίου έως και το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 στα Δημοτικά Λουτρά, Πλατεία Αρίωνος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης προέκυψε μέσα από την ανάγκη να γίνει κάτι βιωματικό, να δουλέψει η ομάδα πέρα από τεχνικά στοιχεία της φωτογραφίας, μια έννοια χειροπιαστή, αρκετά έντονη στην σημερινή εποχή, κάτι που απασχολεί τον καθημερινό άνθρωπο … την Απουσία.

Απουσία ζωής, απουσία χρόνου, απουσία συναισθημάτων… Έτσι ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες ξεχωριστά έψαξε να βρει τι τον προβληματίζει. Τι θεωρεί ότι λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά του. Και να το καταγράψει.

Θεωρώντας ότι το θέμα αυτό απασχολεί γενικά τον σημερινό άνθρωπο, και θέλοντας να γίνει πιο προσιτό στους επισκέπτες της έκθεσης, η ομάδα ήρθε σε επαφή με ψυχολόγο, εικαστικό και εκπαιδευτικούς και τους ζήτησε να παρουσιάσουν στα πλαίσια της έκθεσης την δική τους πλευρά στην έννοια της Απουσίας.

Ευχαριστούμε την Μυρσίνη Λενούδια για την σκηνοθεσία του video art που θα προβάλλεται στην έκθεση, το συγκρότημα Δεύτερη Μέρα για τη μουσική που έγραψαν ειδικά για μας, τη Βαλεντίνα Παπαδάκη για το βιωματικό εργαστήρι που θα οργανώσει, την Ευστρατία Μαχαιρίδη για την ομιλία της σχετικά με την απουσία στην τέχνη και την Νίκη Διακογεωργίου και Μίκα Ντάκα για το διαδραστικό παιχνίδι που θα υλοποιήσουν, την Ειρήνη Ντέλλα για την εισαγωγή της στην Απουσία και τον Κώστα Κορκίδα για την τεχνική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που για άλλη μια φορά μας στηρίζουν σε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε, σε όλους εσάς που θα μας επισκεφθείτε. Ελπίζουμε να σας αρέσει!
Συμμετέχουν: Βαρδαξής Μανώλης, Γιαννίκογλου Ζαφέρ, Γιαννούτσος Γιάννης, Κατζάκης Κωνσταντίνος, Καϋμενάκης Βασίλης, Παμπάκας Δημήτρης, Πατούνα Αφροδίτη, Πυλαρινός Ηρακλής, Στεφανίδης Γιώργος, Τσακιράκη Ιωάννα.

Επιμέλεια Έκθεσης: Νίκη Σπάρταλη

INFO:
Εγκαίνια : Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017
● ώρα 20:30
● Δημοτικά Λουτρά.
Διάρκεια: 28/7/2017 -12/8/2017
Ώρες λειτουργίας: Kαθημερινά 19:00-23:00
Eίσοδος Eλεύθερη

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων