Δράσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για τα 70 Χρόνια της Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Δράσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  για τα 70 Χρόνια της Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Δράσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για τα 70 Χρόνια της Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 175 ΦΟΡΕΣ

Έφτασαν χθες στην Κάσο οι καθηγητές και οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να αρχίσουν οι εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο του μαθήματος «Αποκατάσταση, Επανασχεδιασμός και Αναβίωση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων Ι-ΙΙ» με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του ΤΑΜ του ΔΠΘ Αλκιβιάδη Πρέπη.

Οι δράσεις αυτές είναι αφιερωμένες –ως συμβολή του Δ.Π.Θ.– στα 70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα στα πλαίσια του εορτασμού του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου, μετά τη σχετική ανακήρυξη από την Βουλή των Ελλήνων.

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων θα είναι συνδιοργανωτής μαζί με το Δήμο Κασίων και όλους τους τοπικούς φορείς, από τις 25 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2017, στο πρώτο θερινό εργαστήριο, με θέμα «Ανάδειξη της μεταβυζαντινής εκκλησίας της Παναγίας Εμπορειού, αξιοποίηση του λιμανιού του Εμπορειού και επανασχεδιασμός του περιβάλλοντος οικιστικού χώρου».

Οι εργασίες και οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν στο κοινό του νησιού και στη συνέχεια θα παραδοθούν στις Δημοτικές Αρχές, για περαιτέρω αξιοποίηση.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί το Εργαστήριο να πλαισιωθεί και με ανάλογου περιεχομένου Σεμινάριο, ανοικτό και στην τοπική κοινότητα, το οποίο θα υποστηρίξει γενικότερα προβλήματα συντήρησης και αποκατάστασης – αναβίωσης ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Διαβάστε ακόμη

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της

Κάσος: Το διήμερο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού

Ανακοίνωση της παράταξης "Μαζί για την Κάσο" για τον αδόκητο θάνατο συμπολίτη τους