Μαγειρεύοντας με την Βέφα Αλεξιάδου στο Κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ"

Μαγειρεύοντας με την Βέφα Αλεξιάδου στο Κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ"

Μαγειρεύοντας με την Βέφα Αλεξιάδου στο Κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 828 ΦΟΡΕΣ

Της Πίτσας Χατζή

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την Τετάρτη 26 Ιουλίου τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο κέντρο "ΕΛΠΙΔΑ", λίγες ημέρες πριν κλείσει το κέντρο για τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου.

Από το πρωί έως αργά το μεσημέρι είχαν στην παρέα τους την αγαπημένη σε όλους μας Βέφα Αλεξιάδου, την «Εθνική μας μαγείρισσα» όπως συνηθίζεται πλέον να την αποκαλούν πανελλαδικά, για να ετοιμάσουν μαζί μια νόστιμη συνταγή!

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταυρούλα Κάπουλα είχε συνεννοηθεί για το μενού από την προηγούμενη ημέρα με την Βέφα Αλεξιάδου και όλα τα υλικά, φρέσκα και λαχταριστά ήταν έτοιμα στους ολοκάθαρους πάγκους, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν!

Το μενού ήταν "Κοτόπουλο γκιουβέτσι στο φούρνο ala Vefa".

Ένα πεντανόστιμο φαγάκι, που είχαμε την χαρά να το δοκιμάσουμε μαγειρεμένο από τα χεράκια της Βέφας και από την βοηθό της, την κ. Σταυρούλα!

Μας είπε και 2-3 μυστικά γι’ αυτό το εύκολο αλλά πάντα με την δική της τεχνική φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι δημιούργημα και απογείωσε την εικόνα και την γεύση του φαγητού με ωραίες ντοματούλες κομμένες ροδέλες που τοποθέτησε από πάνω, 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο μαζί με τριμμένο τυράκι!

Πραγματικά όλα ήταν υπέροχα, η ατμόσφαιρα χαρούμενη και φιλική και φυσικά όλα τα παιδιά ενθουσιασμένα και χαρούμενα είχαν περικυκλώσει την Βέφα, την χάϊδευαν, την φιλούσαν και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες μαζί της!

Στη συνέχεια, όπως συνηθίζεται, η πρόεδρος του Κέντρου προσέφερε κάποια αναμνηστικά στην Βέφα Αλεξιάδου και η ίδια η Βέφα χάρισε με αφιέρωση στην πρόεδρο και τους ωφελούμενους, το βιβλίο της "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ".

Τέλος, προσφέρθηκαν ατομικά παγωτά σε όλους τους παρευρισκόμενους από την κ. Κ. Καστρουνή η οποία βρισκόταν στον χώρο και όπως μας δήλωσε ήταν και η διοργανώτρια της εκδήλωσης ως εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας λέσχης "Centennial Sivithos Rhodes Lions Branch" που έχει έδρα της το χωριό Ψίνθος!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους του Κέντρου ΕΛΠΙΔΑ και πάντα να έχουν πολλές και ωραίες δραστηριότητες.

Όσο για την γλυκιά μας Βέφα ένα μεγάλο ευχαριστώ που πάντα τιμά τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με την παρουσία της, μας επισκέπτεται πολύ συχνά όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της, αν και είναι πολλές, αλλά παρόλαυτα η ίδια με αυτόν τον τρόπο τιμά την πρόσφατη, πριν μερικούς μήνες, τιμητική της διάκριση από τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο προσωπικά για την προσφορά της στην διάδοση της Ελληνικής Κουζίνας στα πέρατα της οικουμένης καθώς επίσης για την ιδιαίτερη σχέση -αγάπης που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια με την Ρόδο μας!

Να αναφέρουμε ότι η κ. Βέφα Αλεξιάδου αναχωρεί το Σάββατο από Ρόδο για την όμορφη Σύμη όπου θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων όπου θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σύμης την Κυριακή 30 Ιουλίου!

Διαβάστε ακόμη

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου