Τα βασικά σημεία των νέων προκηρύξεων

Τα βασικά σημεία των νέων προκηρύξεων

Τα βασικά σημεία των νέων προκηρύξεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 140 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμο είναι το πλάνο που θα εισηγηθεί η Επιτροπή Πρωταθλήματος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας

Στους όρους των προκηρύξεων των διοργανώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα καταλήξουν, την ερχόμενη Δευτέρα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Πρωταθλήματος είναι έτοιμη κι εφόσον εγκριθεί, κάτι που είναι και το πλέον πιθανό, θα διαμορφώσει για τα σωματεία το παρακάτω πλαίσιο.
Α’ κατηγορία Blue Star Ferries

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 18 Αυγούστου, ενώ προς το τέλος του ίδιου μήνα θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος. Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα αποκτήσει το δικαίωμα προβιβασμού στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική (η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική), ενώ το δρόμο του υποβιβασμού θα ακολουθήσουν οι τελευταίες τρεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τις παραπάνω θα ακολουθήσει και μία τέταρτη, στην περίπτωση που επιστρέψει στο τοπικό μία από τις εκπροσώπους της Δωδεκανήσου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής.

Διευκρινίζεται πως ακόμα και σε περίπτωση επιβεβαίωσης του «μαύρου» σεναρίου του τριπλού υποβιβασμού, την Α’ κατηγορία δεν θα αποχαιρετήσουν περισσότερες από τέσσερις ομάδες. Απλά, θα αυξηθεί ο αριθμός των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.
Β’ κατηγορία

Όπως στην Α’ κατηγορία, έτσι και στη Β’, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 18 Αυγούστου, ενώ κοινή θα είναι, όπως κάθε χρόνο, και η μέρα που θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος.

Στον προβιβασμό και στον υποβιβασμό ισχύουν τα ίδια με τα περσινά δεδομένα.

Στην Α’ κατηγορία θα ανέλθουν οι πρωταθλήτριες των τριών ομίλων, ενώ μία δεύτερη ευκαιρία θα έχουν στη διάθεσή τους οι δευτεραθλήτριες, που θα παλέψουν για ένα τέταρτο εισιτήριο μέσα από αγώνες ενός επιπρόσθετου ειδικού πρωταθλήματος.

Στη Γ’ κατηγορία θα υποβιβαστούν οι τελευταίες της βαθμολογίας των δύο ομίλων της Ρόδου.

Το νέο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.
Γ’ κατηγορία
Με δεδομένο πως στα πλάνα της Επιτροπής Πρωταθλήματος βρίσκεται η δημιουργία, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δύο ομίλων Ρόδου των δώδεκα ομάδων, υπάρχει η ισχυρή πιθανότητα από το νέο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας να προβιβαστούν έως και τέσσερις ομάδες.

Τα σωματεία θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Προς το τέλος του ίδιου μήνα θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος, ενώ το πρώτο επίσημο σφύριγμα της νέας χρονιάς θα ακουστεί στο σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.
Κύπελλο Δωδεκανήσου «Αυγουστίνος»

Το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου παραμένει το ίδιο με το αντίστοιχο περσινό. Η κλήρωση των πρώτων δύο φάσεων θα διενεργηθεί ταυτόχρονα με τις κληρώσεις στην Α’ και στη Β’ κατηγορία (ίδια είναι και η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής), με την αυλαία της πρώτης φάσης να ανοίγει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιό της, θα αναμετρηθούν οι ομάδες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας. Αυτές της Α’ κατηγορίας θα μπουν στη διοργάνωση από τη δεύτερη φάση της.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο