Επισκέπτονται την Ελλάδα, χωρίς να φύγουν από τη Φλόριδα

Επισκέπτονται την Ελλάδα, χωρίς να φύγουν από τη Φλόριδα

Επισκέπτονται την Ελλάδα, χωρίς να φύγουν από τη Φλόριδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 125 ΦΟΡΕΣ

Του Σταύρου Μαρμαρινού από τον Εθνικό Κήρυκα

ΤΑΜΠΑ. «Επισκεφθείτε την Ελλάδα, χωρίς να φύγετε από τη Φλόριδα», προτρέπει τους ντόπιους και τους τουρίστες, ο Δήμος του ιστορικού Τάρπον Σπρινγκς, που είναι γνωστό ως το «Eλληνικό χωριό».

Στη φημισμένη παραλιακή Λεωφόρο Δωδεκανήσου, από τη συμβολή της με την Οδό Αθηνών και προς τα νότια, στήνεται μια φορά το μήνα το καλοκαίρι, υπαίθριο γλέντι, με ζωντανή ορχήστρα, ελληνική μουσική, τραγούδια και χορό, ενώ καταμεσής του δρόμου, που έχει διακοπεί για την κυκλοφορία των οχημάτων, τα ελληνικά εστιατόρια, έχουν τοποθετήσει τραπέζια και καρέκλες, για όσους θέλουν να φάνε νόστιμα ελληνικά φαγητά, με πρώτα στις παραγγελίες τα καλοψημένα σουβλάκια. Η ονομασία του μηνιαίου αυτού γλεντιού, είναι «Βράδυ στα νησιά» (Night in the Islands).

«Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για καλή ελληνική διασκέδαση, με νόστιμους μεζέδες και χορό», είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» η Ελένη Καρυοφύλλη, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων Φλόριδας, «Αττική». «Περνάς μια εξαιρετική βραδιά με φίλους, χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Μακάρι να είχαμε τέτοιες ελληνικές βραδιές, τακτικότερα».

«Η κ. Καρυοφύλλη ήταν εκεί με τον Γιάννη Μπραλή, αντιπρόεδρο του Συλλόγου της και άλλους που διασκέδασαν μέχρι αργά. Πρέπει να συνεχίζονται αυτές οι ελληνικές εκδηλώσεις, που είναι μια καλή ευκαιρία να δείχνουμε στους ξένους, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας μας», είπε.

Η προηγούμενη ελληνική βραδιά έγινε στις 15 Ιουλίου και η επόμενη θα γίνει το Σάββατο 5 Αυγούστου. Πριν αρχίσει το μεγάλο γλέντι, δίνονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών χορών, εκεί, δίπλα στην παραλία, από τον Γιώργο και την Μαρία Κουσκούτη, που είναι υπεύθυνοι του χορευτικού συγκροτήματος «Λεβεντιά» του Τάρπον Σπρινγκς.

Την τελευταία φορά, διασκέδασε τον κόσμο η ορχήστρα «Ελλάδα», με τον εκφραστικό Ηλία Πούλο στο τραγούδι, τον δεξιοτέχνη στο μπουζούκι, Λεωνίδα Ζαφείρη και τον αριστοτέχνη στο αρμόνιο Ντίνο Θεόφιλο. Το πλούσιο ρεπερτόριό τους με τα πιο γλεντζέδικα τραγούδια και χορευτική μουσική, παρασέρνει τον περισσότερο κόσμο στην υπαίθρια πίστα.

«Το πιστεύετε ότι η συμπεθέρα μου που κατάγεται από τη Βραζιλία, έμαθε πέρυσι εδώ στο δρόμο, ελληνικούς χορούς;», είπε η Σοφία Καμπίτση, που κάθε μήνα τα τελευταία χρόνια, δίνει το παρών της με τον σύζυγο και φίλους τους στο ελληνικό γλέντι του Τάρπον Σπρινγκς.

Ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της πόλης, Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, υποστηρίζει από πριν που ήταν αντιδήμαρχος, τις ελληνικές αυτές βραδιές.

Με ικανοποίηση περιφέρεται σ’ όλο το χώρο της εκδήλωσης, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν αδυναμίες, η Τίνα Μπουκουβάλα, που έχει την επιμέλεια των μηνιαίων αυτών ψυχαγωγικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκ μέρους του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς.

Η κ. Μπουκουβάλα είχε κάποιες εμπειρίες από παρόμοιες εκδηλώσεις στο Μαϊάμι και ήταν δική της η ιδέα να οργανώνονται τα ελληνικά γλέντια στη μέση της Λεωφόρου Δωδεκανήσου. Πολλές φορές επισκέπτεται την εκδήλωση ο Ελληνοαμερικανός ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης, μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη