Υποψήφιος για την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου θα είναι ο Β. Καταβενάκης

Υποψήφιος για την προεδρία στο Δικηγορικό  Σύλλογο Ρόδου θα είναι ο Β. Καταβενάκης

Υποψήφιος για την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου θα είναι ο Β. Καταβενάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 582 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμος να ριχτεί στη «μάχη» για τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβρη, είναι ο κ. Βασίλης Καταβενάκης.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» αναφορικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δήλωσε τα εξής:
«Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου έγινε προκειμένου και τυπικά οι συνάδελφοί μου να ενημερωθούν ότι οι προθέσεις μου, τις οποίες γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια, παραμένουν σταθερές και αταλάντευτες.

Η ουσιαστική ενασχόλησή μου με τη διοίκηση τα συλλόγου σ΄αυτά τα δύσκολα χρόνια και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο πρόσωπό μου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους μου έδωσαν την ώθηση και την εμπειρία ώστε σήμερα να έχω την πεποίθηση ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

Στηρίζω την υποψηφιότητά μου στο γεγονός ότι οι συνάδελφοί μου αναγνωρίζουν σε μένα ένα νέο δικηγόρο, με καθημερινή και δυναμική παρουσία στα δικαστήρια, με τις ίδιες αγωνίες μ΄αυτούς αλλά και συγχρόνως με εμπειρία, σύγχρονη αντίληψη των πραγμάτων και κυρίως δοκιμασμένη συναδελφική αλληλεγγύη . Έχω επίγνωση της μεγάλης ευθύνης της εκπροσώπησης του πρώτου επιστημονικού συλλόγου, ωστόσο θεωρώ ότι με τη στήριξη και τη συλλογική προσπάθεια ο αγώνας κερδίζεται».

«Για την ορθή διοίκηση και λειτουργία του συλλόγου»

Ο κ. Βασίλης Καταβενάκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στις επικείμενες εκλογές, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή και η οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μου συνάδελφοι,
Είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου στις επερχόμενες εκλογές.

Οι περισσότεροι από εσάς ήδη από την προσωπική επαφή μας το γνωρίζετε, ωστόσο οφείλω και τυπικά να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου και τις προθέσεις μου.

“Πᾶσαν κοινωνίαν ἀγαθοῦ τινος ἕνεκεν συνεστηκυῖαν” έλεγε ο Αριστοτέλης και πράγματι επί μια δεκαετία “ένεκεν τινός αγαθού” ασχολήθηκα με τα κοινά του συλλόγου από τη θέση του συμβούλου, του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα. Ακολουθώντας την αριστοτέλεια λογική “περί αγαθού” σκοπός μου ήταν ανέκαθεν η προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων και της ισονομίας των συναδέλφων, η χρηστή διοίκηση, η ανεξαρτησία και αυτοτέλεια του συλλόγου.

Βέβαια, χωρίς τη δική σας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αυτά τα δέκα χρόνια δεν θα είχα το κίνητρο να συνεχίζω δυναμικά την προσπάθειά μου από το θεσμικό ρόλο του συμβούλου. Ωστόσο, η θέση του Προέδρου απαιτεί μια νέα ισχυρή εντολή που να αναγνωρίζει τα ανιδιοτελή κίνητρα , την προθυμία αλλά και την ικανότητα της διοίκησης, της εκπροσώπησης και της ανάληψης πρωτοβουλιών.

Τα νέα οικονομικά δεδομένα , οι νέες συνθήκες, οι αλλεπάλληλες βολές κατά των δικηγόρων με τα δυσβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα απαιτούν επιθετική και όχι αμυντική τακτική από την θέση του Προέδρου.

Η γνώση, η επίγνωση, η εμπειρία, η εγρήγορση, η αμεσότητα και η συναδελφική αλληλεγγύη αποτελούν τα εφόδιά μου για την νέα αυτή συλλογική προσπάθεια. Και συλλογική προσπάθεια δεν νοείται αν δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και αν δεν έχεις την πρόθεση να αναγνωρίζεις καθημερινά τις ικανότητες και τη δυναμική συνεργατών και συναδέλφων που είναι πρόθυμοι και να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν για το κοινό αγαθό.

Δεν είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου επειδή θεωρώ ότι έχω “οιονεί δικαίωμα¨ ή ότι υπερέχω σε ικανότητες έναντι άλλων.

Δεν είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου επειδή αποσκοπώ στην υστεροφημία μου ή στην κοινωνική αναγνώρισή μου.

Είμαι υποψήφιος γιατί βρίσκομαι στην μέση των παραγωγικών χρόνων της δικηγορίας. Συναισθάνομαι άμεσα κι εξίσου τον αγώνα των νεοτέρων και μεγαλυτέρων συναδέλφων μου για την επαγγελματική επιβίωσή τους ούτε ως παρατηρητής, ούτε με τον εφησυχασμό της επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά ακριβώς ως ένας απ΄ αυτούς.

Στηρίζω την πρόθεση και την προσπάθειά μου στη συλλογικότητα και στην συνεργασία για την εκπροσώπηση του Συλλόγου, στην εκτίμηση των συναδέλφων που επί δέκα χρόνια αξιολόγησαν θετικά την παρουσία μου και τη δράση μου, στην εμπιστοσύνη τους ότι με την εμπειρία μου θα αντεπεξέλθω δίνοντας την προσωπική μου συμβολή στην ορθή διοίκηση και λειτουργία του συλλόγου, στη δυναμική όλων μας για την ουσιαστική προάσπιση των συνδικαλιστικών μας συμφερόντων και την επίλυση των επαγγελματικών μας προβλημάτων.

Τιμή μου, να μου δώσετε την ευκαιρία αυτή.

Με συναδελφική αλληλεγγύη και εκτίμηση
Βασίλειος Καταβενάκης
Υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Ρ. “.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο