Δ. Γάκης: «Η κυβερνητική υποστήριξη στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, σημαίνει ανάδειξη των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών»

Δ. Γάκης: «Η κυβερνητική υποστήριξη στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, σημαίνει ανάδειξη των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών»

Δ. Γάκης: «Η κυβερνητική υποστήριξη στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, σημαίνει ανάδειξη των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 112 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την απόφαση για την απόδοση 20 εκατομμυρίων ευρώ σε 85 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, ή τις επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα, δήλωσε:

«Η θεσμική και η οικονομική στήριξη που με συνέπεια και πρόγραμμα προσφέρεται στα μικρά νησιά και τους ορεινούς Δήμους, ανταποκρίνεται στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη μια νέας κουλτούρας συνεργασίας ανάμεσα στο Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στις πιο ευαίσθητες περιοχές της Χώρας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, θα συνεχίζουμε ως Επιτροπή Περιφερειών να επεξεργαζόμαστε προτάσεις που βοηθούν τους αρμόδιους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της επίλυσης των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι Δήμοι με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, τα οποία αυξάνουν τις απαιτήσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους και την απρόσκοπτη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους.

Η στήριξη των μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων, στη βάση των πραγματικών αναγκών τους, είναι προτεραιότητά μας στις πρωτοβουλίες μας και στο διάλογο με το υπουργείο Εσωτερικών για την αλλαγή – βελτίωση – του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να μπορέσουν οι μικροί αυτοί Δήμοι να είναι λειτουργικοί και να δρουν με κοινωνική ευαισθησία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους. Για να μένουν οι νέοι στον τόπο τους».

Ειδικά για τη Δωδεκάνησο, η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών αφορά στην έκτακτη ενίσχυση των νησιών: Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάσος, Λειψοί, Καστελλόριζο, Νίσυρος, Τήλος και Χάλκη, με 1,417 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa