Στη γιορτή μελιού στην Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Στη γιορτή μελιού στην Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Στη γιορτή μελιού στην Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

Στην Κάλυμνο βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος παρέστη στη έναρξη της Γιορτής Μελιού που πραγματοποιείται στο νησί, στο διήμερο 9 και 10 Αυγούστου 2017.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής πρώτης μέρας της γιορτής, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Συνεταιρισμό Μελιού Καλύμνου «Θυμαρίτης», ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, καθώς και των παραγωγών μελιού που εξέθεσαν τα προϊόντα τους την κεντρική πλατεία της Πόθιας και που φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, γεγονός που εδραιώνει το θεσμό, αλλά και την Κάλυμνο ως τόπο παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας μελισσοκομικών προϊόντων.

Ο κ. Ζαννετίδης, στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη διοργάνωση που γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών στο νησί και τόνισε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν τα προϊόντα τους και για την διάθεσή τους σε όλο και μεγαλύτερες αγορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μελισσοπαραγωγοί από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τον κ. Ζαννετίδη για την στήριξη που τους παρέχει η περιφερειακή αρχή.

Η γιορτή μελιού θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου στο Μασούρι.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Κάλυμνο, ο κ. Ζαννετίδης είχε χθες συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλύμνου, Γιάννη Γαλουζή, για θέματα πρωτογενούς τομέα.

Σήμερα, Πέμπτη, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, των παραγωγών και των αλιέων, καθώς και με τους νέους αγρότες της Καλύμνου που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 – 2020).

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή

Στη Βουλή από Νικητιάδη η οικονομική ασφυξία της Καλύμνου λόγω μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε γειτονικά νησιά

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας