Ν. Σαντορινιός: «Υδατικά αυτόνομο το Καστελλόριζο μέσω της υπογραφής σύμβασης για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης»

Ν. Σαντορινιός: «Υδατικά αυτόνομο το Καστελλόριζο μέσω της υπογραφής σύμβασης για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης»

Ν. Σαντορινιός: «Υδατικά αυτόνομο το Καστελλόριζο μέσω της υπογραφής σύμβασης για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την υπογραφή της με αριθμ. 465/2017 Σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αντικείμενο την επεξεργασία θαλασσινού νερού από μονάδες αφαλάτωσης για τις ανάγκες του Δήμου Μεγίστης και συνολική συμβατική αξία 870.000€ (πλέον ΦΠΑ 24%), ο αρμόδιος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε τα εξής:

«Με την Σύμβαση που υπεγράφη σήμερα (11/8/2017) διασφαλίζεται η υδατική αυτονομία του Καστελλόριζου και συγκεκριμένα η παροχή εγγυημένης ποσότητας, τουλάχιστον, 40.000 κ.μ νερού, ετησίως, με ταυτόχρονη μείωση του δημοσιονομικού κόστους.

Με την παρούσα Σύμβαση έγινε ένα καθοριστικό βήμα για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης νερού του Δήμου Μεγίστης, την επίτευξη για πρώτη φορά αυτάρκειας πόσιμου νερού και του περιορισμού του κόστους ανά κυβικό περίπου στο 1/5 της τιμής που πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο, ως τώρα, για την μεταφορά του νερού με καραβάκι.

Σήμερα υλοποιούμε την δέσμευση της Κυβέρνησης για την παροχή ποιοτικού νερού στα νησιά. Η υπογραφή της Σύμβασης αυτής αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Νησιωτικότητα και η κάλυψη των αναγκών των νησιωτών βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Προσωπικά, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και ως νησιώτης, έχω δεσμευτεί, ώστε σύντομα να εκλείψει το καθεστώς της μεταφοράς νερού στο Αιγαίου και όλα τα νησιά να έχουν υδροδοτική ικανότητα τέτοια, που θα τους εξασφαλίσει ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας. Η σημερινή εξέλιξη μας φέρνει όλους ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»