Αναμένεται… κοσμοσυρροή στο Run Greece στη Ρόδο

Αναμένεται… κοσμοσυρροή στο Run Greece στη Ρόδο

Αναμένεται… κοσμοσυρροή στο Run Greece στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

Μετά την έναρξη των εγγραφών, οι διοργανωτές υπολογίζουν σε 2500 συμμετοχές στους αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ. όπως επίσης στα 1000μ. για παιδιά την 1η Οκτωβρίου

Από προχθές ξεκίνησαν να γίνονται δεκτές οι συμμετοχές ηλεκτρονικά στους αγώνες δρόμου του Run Greece, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν πως περίπου 2500 δρομείς θα δώσουν το «παρών» στα 5 και 10χλμ. στην πόλη της Ρόδου την 1η Οκτωβρίου, αλλά και σ’ αυτόν των 1000μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Η ανακοίνωση για την έναρξη εγγραφών:
«Ξεκίνησε η διαδικασία online εγγραφών για τον πρώτο αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ που θα διεξαχθεί στις 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017.

Ο αγώνας της Ρόδου διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στο μοναδικό Νησί των Ιπποτών από τον ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, και Μεγάλο Χορηγό, όπως και σε όλους τους αγώνες της σειράς RUN GREECE, τη WIND HELLAS.

Έκτη στάση για τη φετινή σειρά αγώνων Run Greece η πόλη της Ρόδου, όπου περίπου 2.500 δρομείς αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή με φόντο το μαγευτικό μεσαιωνικό τοπίο της πόλης και τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να εντάξει τη Ρόδο στο δίκτυο των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες RUN GREECE αποτελεί σημαντική εξέλιξη του θεσμού που λέγεται RUN GREECE. Μέσα από τον αγώνα αυτόν, το RUN GREECE μεγαλώνει, εξαπλώνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ενισχύει το διεθνές προφίλ του.

H διαδικασία online εγγραφών για τον αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ είναι δυνατή μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.run-greece.gr), ενώ έντυπες αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μετά τις 25 Αυγούστου στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ») αλλά και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, στον Πεζόδρομο Πλαστήρα (έναντι Ακταίον).

Καλούμε όλους εσάς που θα θέλατε να είστε παρών στον πρώτο αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ 2017 να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή και να μας ακολουθήσετε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων.

Η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας, και μας προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή. Οι αγώνες Run Greece δεν αποτελούν μόνο ένα τοπικό αθλητικό γεγονός αλλά δράσεις που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και τον κοινωνικό χαρακτήρα που τους προσδίδει η στήριξη - μέσα από τους ίδιους τους αγώνες - κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών στις πόλεις που διοργανώνονται, από τον Μεγάλο Χορηγό του αγώνα και τον ΣΕΓΑΣ».

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
• Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

• Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)

• Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

• Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνη, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος

• Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδού΄ς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

• Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου

• Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξία το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)

• Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πϋλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

• Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρίνγκς (δεξιά)

• Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού

Οι οδηγίες για τον αγώνα 1000μ. παιδιών δημοτικών σχολείων:
Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξης Δημοτικού, και είναι γεννημένοι/ες το 2006, 2007 και 2008.

Ο Αγώνας Παιδιών είναι απόστασης περίπου 900μ. Στον Αγώνα Παιδιών δεν υπάρχει χρονομέτρηση και ως εκ τούτου δεν ανακοινώνονται αποτελέσματα και κατάταξη τερματισάντων. Σκοπός του αγώνα είναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν τον αγώνα. Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής δίνεται σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τρέχοντας ή βαδίζοντας τη διαδρομή.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ
Οι κηδεμόνες των παιδιών, ή τα παιδιά με απαραίτητη τη συνοδεία των κηδεμόνων τους, παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνααπό το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο BEST WESTERN PLAZA, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00.
Εναλλακτικά, στην περίπτωση ομαδικών εγγραφών σχολείων, η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής μπορεί να γίνει από έναν εκπρόσωπο του σχολείου.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 11.35πμ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση - Τερματισμός: Βωμός της Πατρίδας
• Επί της παραλιαικής Λεωφόρου Ελευθερίας, μπροστά στο Βωμό της Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας
• Με κατεύθυνση την παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά
• Στροφή δεξιά στα φανάρια με κατεύθυνση προς το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ
• Στροφή αριστερά και είσοδος στον σταθμό ταξί
• Έξοδος από τον σταθμό ταξί και στροφή αριστερά στην 7ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς τον Τερματισμό

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Οι γονείς πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη μετάβαση των παιδιών στο χώρο εκκίνησης του αγώνα, στην Πλατεία Δημαρχείου, μπροστά από το Εθνικό Θέατρο. Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή το αργότερο στις 10.35πμ. Εκεί θα τα παραλάβουν στελέχη της διοργάνωσης και θα τα προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
Για την έγκαιρη μετάβασή σας στο χώρο της εκκίνησης, λάβετε υπ’ όψιν σας ότι αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία οχημάτων, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Όλα τα παιδιά αμέσως μετά τον τερματισμό οδηγούνται σε ειδικό ελεγχόμενο χώρο στο κτίριο της Περιφέρειας. Στο χώρο αυτό θα τους δοθεί μετάλλιο και μφιαλωμένο νερό. Από το σημείο αυτό θα τα παραλάβουν οι κηδεμόνες τους.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή