Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Για να σταματήσει η σπέκουλα, το νερό του Φράγματος Γαδουρά πάντα είχε μετρήσεις»

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Για να σταματήσει η σπέκουλα, το νερό του Φράγματος Γαδουρά πάντα είχε μετρήσεις»

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Για να σταματήσει η σπέκουλα, το νερό του Φράγματος Γαδουρά πάντα είχε μετρήσεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 575 ΦΟΡΕΣ

Η ΔΕΥΑΡ περίμενε τη νύχτα για να ζητήσει το νερό του Φράγματος, αναφέρει η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το Φράγμα Γαδουρά, αναφέρει τα εξής:

Την 10η/08/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:46 πρωινή, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το έγγραφό της Δ.Τ.Ε/3118 (επισυναπτόμενο 1), ενημερώνει την ΔΕΥΑΡ ότι το Φράγμα Γαδουρά είναι έτοιμο να παροχετεύσει πόσιμο νερό στις καταληκτικές δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ στις περιοχές Αγίων Αποστόλων και Ασγούρου, προκειμένου αυτό να δοθεί στους καταναλωτές.

Η ανωτέρω επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου, κ. Νικόλαο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ΔΕΥΑΡ και Δήμου Ρόδου, είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών ποιότητας του νερού, προ της εισόδου αυτού, στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ (παράγραφος Α.1, σελίδες 6 & 7 της Προγραμματικής Σύμβασης - επισυναπτόμενο 2).

Ενώ δηλαδή η ΔΕΑΥΡ ψήφισε στην Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας, ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού θα ελέγχει η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, χθες, 11 Αυγούστου 2017, ανακάλυψε την άλλη Διεύθυνση της Περιφέρειας από την οποία θα έπρεπε να πάρει την σχετική επιστολή.

Την11η/08/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, η ΔΕΥΑΡ καλεί σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, για να προβάλει το επιχείρημα ότι δεν θα δεχτεί στις δεξαμενές της νερό μη ελεγμένο, ισχυρισμός που αποδεικνύεται, τόσο από τα γεγονότα αυτά καθαυτά, όσο και από την αλληλουχία αυτών, απολύτως αναληθής.

Ακολούθως, και ώρα 12:47μ.μ. της 11ης Αυγούστου, η ΔΕΥΑΡ στέλνει επιστολή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – και αφού έχει ολοκληρωθεί η Συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι παραπάνω ῾῾περίεργοι῾ ισχυρισμοί - με την οποία επιστολή ζητά τις χημικές αναλύσεις του νερού, βάσει των οποίων, το πρωί της Πέμπτης, η Περιφέρεια είχε ενημερώσει την ΔΕΥΑΡ ότι το Φράγμα ήταν έτοιμο να παροχετεύσει πόσιμο νερό στις δεξαμενές της.

Δηλαδή, η ΔΕΥΑΡ, πρώτα συγκάλεσε Συνέντευξη Τύπου για να ισχυριστεί ότι το νερό του Φράγματος δεν είναι ελεγμένο και ενώ είχε στα χέρια της από το πρωί της Πέμπτης την προβλεφθείσα διαβεβαίωση από τον υπεύθυνο για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών του νερού, πρόεδρο της Ε.Π.Π του έργου, και μετά ζήτησε να της δοθούν τα στοιχεία των αναλύσεων, τα οποία και της χορηγήθηκαν άμεσα.

Χθες το βράδυ και ώρα 21.30, επιβεβαιώθηκαν τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων και από την δική της δειγματοληψία και ζήτησε το νερό του Φράγματος το επίσης της χορηγήθηκε άμεσα.

Το ερώτημα είναι πότε η ΔΕΥΑΡ προέβη στον καθαρισμό της δεξαμενής της, για να υποδεχθεί το νερό; Χθες, στις 13:30 το μεσημέρι, καλώντας την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Κινείται στη σφαίρα του ακατανόητου το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΡ, με την άρνησή της να παραλάβει το νερό του Φράγματος Γαδουρά από το πρωί της 10ης Αυγούστου μέχρι και το βράδυ της 11ης Αυγούστου, αμφισβητεί την ίδια της την απόφαση ψήφισης της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης συνεργασίας.

Από την τοποθέτηση, την πολιτική τοποθέτηση του κατά τ᾽άλλα υπηρεσιακού διευθυντή της ΔΕΥΑΡ στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, τουλάχιστον μάθαμε ότι το πρόβλημα εδράζεται κυρίως σε ψυχολογικά αίτια.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου