Σημαντικό το έργο που υλοποιεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Σημαντικό το έργο  που υλοποιεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Σημαντικό το έργο που υλοποιεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε χτες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρησιακής ετοιμότητας Χρήστος Ευστρατίου, αναφορικά με το έργο που υλοποιεί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η οποία έχει συμπληρώσει για φέτος ένα μήνα λειτουργίας.

Όπως τόνισε το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η εταιρία είναι αρκετά μεγάλο, καθώς το προσωπικό της καλείται να προσφέρει βοήθεια και εργασία σε πολλούς τομείς, καλύπτοντας κενά και αντικαθιστώντας ακόμα και υπηρεσίες στο δικό τους έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο νησί μας έχει δημιουργήσει τέσσερα συνεργεία από τα οποία το ένα βρίσκεται στη νότια Ρόδο, τα άλλα δύο δυτικά και ανατολικά του νησιού αντίστοιχα και το τέταρτο χειρίζεται τα μηχανήματα και τα οχήματα που διαθέτει η εταιρία.


Μέχρι σήμερα, το προσωπικό έχει προχωρήσει σε εκτεταμένους καθαρισμούς στο κεντρικό οδικό δίκτυο που περιλαμβάνουν επίσης τις νησίδες και τα πρανή, με απομάκρυνση των σκουπιδιών και των επικίνδυνων κλαδιών.

Ειδικά όμως για τα σκουπίδια ο ίδιος εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι αμέσως μόλις καθαριστούν οι δρόμοι δεξιά και αριστερά, γεμίζουν και πάλι με σκουπίδια που πετούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Παράλληλα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ικανοποιεί και το αίτημα πολλών προέδρων τοπικών κοινοτήτων για καθαρισμούς σε πλατείες και κεντρικά σημεία των χωριών τους ώστε να πραγματοποιηθούν εκεί οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια, με πιο πρόσφατα τα παραδείγματα σε Παραδείσι και Κρεμαστή.


διαίτερο βάρος δίνεται όμως στην πλήρωση των δεξαμενών στα χωριά με νερό από το δίκτυο, τώρα που οι ανάγκες λόγω ζέστης είναι αυξημένες. «Πρόκειται για μεγάλο θέμα» τόνισε ο κ. Ευστρατίου, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έχει μεταφέρει με τα οχήματά της νερό σε Κρητηνία, Βάτι, Λίνδο, Πεύκους κ.α. Μόνο στο Βάτι έχει μεταφέρει νερό με τις υδροφόρες της δύο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες.

Φυσικά το προσωπικό της προσφέρει συνδρομή και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, αλλά και όπου αλλού της ζητηθεί.


Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα λειτουργήσει, για διάστημα πέντε μηνών, καααι το κόστος της ύψους 499.750,00 €, καλύπτει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξ ιδίων πόρων, όπως ακριβώς έγινε και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η περιβαλλοντική προστασία των νησιών της Ρόδου και της Κω και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας., καθώς όπως είναι γνωστό δημιουργήθηκε και στην Κω ένα συνεργείο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.


Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης