Πνέει τα λοίσθια η Νέα Αγορά

Πνέει τα λοίσθια η Νέα Αγορά

Πνέει τα λοίσθια η Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1635 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Μάνθα Ζιώγου

Νέα Αγορά...14/8/2017... ώρα 10:05!! Η μελλοθάνατη άλλοτε Πριγκιπέσσα της Ρόδου!! Η καρδιά του κέντρου της Πόλης...πνέει τα λοίσθια!!

Είμαι παιδί της δεύτερης γενιάς της Ν. Αγοράς όπως και οι περισσότεροι καταστηματάρχες!! Εδώ ζήσαμε την παιδικότητα μας την εφηβεία, την ενηλικίωση, τις χαρές και τις τραγωδίες μας!! Όλοι μαζί βιώνουμε την απώλεια...

Δεν θα αφήσω το συναίσθημα να με κυριεύσει...δεν είναι ώρα... οφείλω όμως να γράψω ένα αξιοπρεπές επικήδειο...

Χρόνια πριν υπήρξα μέλος του Δ.Σ. των καταστηματαρχών!!Χρόνια πριν υπήρχε το πρόβλημα των "ανεύθυνων" μισθωτών που από μόνο του ήταν "αδικία" απέναντι στους "υπευθύνους"!!!

Χρόνια πριν δεν έδιναν λύση για λόγους ψηφοθηρίας!!!Ο σημερινός Δήμος προχώρησε σε εξώσεις με πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής...νομική διαδικασία που την κέρδισε!!!Αυτό που έχασε όμως είναι η εκτίμηση..των survivors!! Πώς μπορεί να "ομαδοποιεί "τα πάντα κάνοντας λόγο για "απάνθρωπο πρόσωπο της Νέας Αγοράς".

Επειδή υπήρξαν 2-3 με πνευματική πενία και πίεζαν για τις εξώσεις; Εμείς απλά.. .τους λυπόμαστε...γιατί είπαμε είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι όμοιοι!!

Πώς μπορεί ο Δήμος Ρόδου να μην έχει ένα plan B και να αφήνει την Αγορά να καταρρέει;; Ναι...plan B δύο ετών έστω μέχρι τελικής λήξης των συμβολαίων!!Όλη η Ρόδος θα έπεφτε να μισθώσει ένα κατάστημα...

Έτσι ώστε ο Δήμος να είχε έσοδα και να μην είχε η Αγορά αυτή την κακόμοιρη μίζερη και κουρελιασμένη εικόνα!!

Τιμωρούμαστε και οι συνεπείς σε αυτό τον Τόπο;

Φίλε μου συντοπίτη έχεις παράπονα μαζί μας...μας θεωρείς όλους "μπαταξήδες" ότι έχουμε κληρονομήσει τα καταστήματα.. .συζητήσεις των καφενείων...

Δεν έχουμε κληρονομήσει τίποτα.. .είμαστε έντιμοι μισθωτές...και τόσα χρόνια δεν μας έχει αγγίξει ο Δήμος όπως θα έκανες και εσύ σαν ιδιώτης στο δικό σου ακίνητο σε ένα μισθωτή που σου ικανοποιούσε και πληρούσε τους όρους σου!! Ρώτησε φίλε μου τον Δήμο από πότε έχει να συντηρηθεί η Αγορά;; Ρώτησε αν μας έχει δώσει καν υλικά για συντήρηση...

Όχι ο σύλλογός μας τα έκανε όλα μόνος του..δίνοντας ο κάθε καταστηματάρχης το ποσό που του αναλογούσε!!Ακόμα και σήμερα καταστηματάρχης επιμελήθηκε την συντήρηση των εισόδων με δικά του προσωπικά έξοδα!!

Δεν έπαιρνε έσοδα τόσα χρόνια ο Δήμος από αυτά τα ακίνητα καταστήματα και γραφεία;

Για ρώτησε ποτέ φρόντισε για οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτιστική, ψυχαγωγική κλπ.

Όχι μόνο με την πρωτοβουλία του συλλόγου μας έγιναν κάποιες φορές με σκοπό να δώσουμε ζωή στην Αγορά!!Για ρώτα για τα μισθώματα... ειδικά τα εξωτερικά καταστήματα με τις αντικειμενικές αξίες...και την αναπροσαρμογή ενοικίων!!

Για ρώτα πόσες χιλιάδες αναδρομικά έχουμε πληρώσει οι survivors !!!

Πόσες χιλιάδες σε δημοτικό φόρο που όταν καταργήθηκε οι οφειλέτες πάλι διαγράφηκαν...και εις υγεία των κορόιδων!!

Για ρώτα εμείς οι "survivors " με τα συμβόλαια που υπογράψαμε αν χρωστάμε ακόμα και "κλήση τροχαίας";

Το ξέρω ότι δεν σε ενδιαφέρει τα χιλιάδες ευρώ που επενδύθηκαν στα καταστήματά μας, το ξέρω ότι δεν σε αφορά ότι τους χειμερινούς μήνες έχουμε security έξω από τα μαγαζιά μας εν ώρα λειτουργίας γιατί φοβόμαστε για τις ζωές μας, το ξέρω ότι δεν σε ενδιαφέρει ότι οι μισθώτριες οικογένειες θα περάσουν δύσκολο Χειμώνα, τουλάχιστον όμως να γνωρίζεις.. ότι η Αγορά δεν ήταν και δεν είναι το Χρυσωρυχείο που φαντάζεσαι!!

Δεν μου πάει πολύ το δημοσιογραφικό ύφος.. Δεν είμαι εγώ....εγώ είμαι συναίσθημα...και βλέποντας την Αγορά να πεθαίνει βλέποντας τους γείτονες μου να είναι σκυθρωποί και προβληματισμένοι και κατακριτέοι από όλη την κοινή γνώμη... αρχίζω να περπατώ πάλι ένα νέο δρόμο δακρύων μια νέα απώλεια!!

Η εγχώρια αγορά βουλιάζει με στατιστικά αφίξεων στα ύψη... βουλιάζουν τα ταμεία... βουλιάζει η ποιότητα διαβίωσης μας...

Αν περάσετε από την Νέα Αγορά-όχι αργά γιατί θα φοβηθείτε - να φέρετε και τους αρμόδιους μαζί να την θαυμάσετε!!

Τελικά ίσως η δολοφονία της να είναι εκ προμελέτης και όχι εξ αμελείας!!

Η "Καλή Παναγιά" να φέρει και ένα καλό επενδυτή..

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B