Δύο αδέλφια στο εδώλιο για υπόθεση απάτης

Δύο αδέλφια στο εδώλιο για υπόθεση απάτης

Δύο αδέλφια στο εδώλιο για υπόθεση απάτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

Δύο αδέλφια από την Κάλυμνο θα βρεθούν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενα για υπεξαίρεη αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για έναν 49χρονο και ένα 47χρονο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015 είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών ο καθένας με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τους δύο άνδρες υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ έκαστος εντός εικοσαημέρου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 34χρονος, ο οποίος με απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια είχαν συστήσει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και συνεργάζονταν με την εταιρεία χρηματαποστολών σε τράπεζες. Μάλιστα είχαν αναλάβει να εφοδιάζουν με χρήματα συνολικά 29 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ και το 2009 εμφανίστηκε έλλειμμα στα χρήματα αυτά από τρεις τράπεζες ύψους συνολικά 215.879 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχα τα δύο αδέλφια μόνο για το ποσό των 80.000 ευρώ που είχε εισπραχθεί από τα μηχανήματα μίας μόνο τράπεζας, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έκρινε αθώο τον 32χρονο ο οποίος ήταν ο οδηγός της χρηματαποστολής.

Τα δύο αδέλφια ηλικίας 49 και 47 ετών άσκησαν έφεση δια των δικηγόρων τους κ.κ. Θρασύβουλο Κονταξή και Μιχάλη Καντιδενό και η υπόθεση θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών