Αύριο η μεγάλη γιορτή «Αντάμωμα» των Αποδήμων Ροδίων

Αύριο η μεγάλη γιορτή  «Αντάμωμα»  των Αποδήμων Ροδίων

Αύριο η μεγάλη γιορτή «Αντάμωμα» των Αποδήμων Ροδίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Nα φέρει κοντά τους απόδημους και ντόπιους αλλά και να μπουνε βάσεις μιας ενιαίας κοινότητας Ροδίων στοχεύει το "Αντάμωμα" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στο χωριό Ασκληπιείο.

Το "Αντάμωμα" συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπιείου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τμήμα Τουρισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου και από τον Δήμο Ρόδου Γραφείο Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού. Θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, ώρα έναρξης 19.00.

Η εκδήλωση, περιλαμβάνει δε, το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα, την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ξενιτειά, προβολές με το σχετικό θέμα, σύντομη παρουσίαση από δύο εκλεκτούς ομιλητές.

Το θέμα θα παρουσιάσουν παραστατικά από την δική τους σκοπιά, η κα. Βασιλεία Κούρτη Καζούλλη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα, Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κος Στέργος Παπαστέργος του Δημητρίου, Πρόεδρος του Βοηθητικού Συλλόγου Ασκληπιού στο Μπρίσμπεϊν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Μπρίσμπεϊν Αυστραλίας.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων και μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου(ΟΠΣ), που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι τα έξης:
• Μορφωτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασκληπιείου
• Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καλυθιών "Η Τερψιχόρη"
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μασσάρων "Το Καμειρί "

• Σύλλογος Νέων Αφάντου "Άγιος Γεώργιος"
• Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρδου "Ο Ταξιάρχης"
• Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών "Ο Πρόδρομος"
• Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελείται η ορχήστρα του Χρήστου Παπανδρέου που αποτελείται από τους: Κατσή Δήμητρα (Τραγουδίστρια), Παπανδρέου Χρήστο (Κλαρίνο), Λαουντό Μιχάλη (Λύρα), Παπαστεργή Κυριάκο (Μπουζούκι), Σταυρούλη Ιωάννη (Αρμόνιο), Μαυρουδή Γιώργο (Ντραμς).
Συμμετέχει ο Κλαδάκης Γιάννης (Λύρα - Τραγούδι) και η νεαρή Κούρτη Γ. Θαρρενή με την μαγευτική φωνή της.

Για την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ξενιτειά, πρόσφεραν υλικό σημαντικό, οι: Σταύρος Γεωργαλλίδης, Γιάννης Καραγεωργίου του Φιλίππου, o πολιτιστικός σύλλογος Καλαβαρδών «Κάμειρος» και Γιώργος Οικονομίδης.

Τον ήχο και φωτισμό του χώρου ανέλαβε το music spot – Πάρις Κατσέλας, βίντεο και προβολή ο Γιώργος Μυστιλόγλου, τα γραφικά επιμελήθηκε η Μαρία Αλεξίου, την επικοινωνία και το μάρκετινγκ ανέλαβε η Praxis Plus, συντονισμός Άντα Καραγιάννη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, για την διευκόλυνση δε της μεταφοράς από τη Ρόδο, θα διατεθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Φραγκίσκο και Καλυθιές Ρόδου στις 17.30 με κατεύθυνση το Ασκληπιείο.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη