Γνωρίστε την πανέμορφη Σύμη με τους κρυμμένους θησαυρούς

Γνωρίστε την πανέμορφη Σύμη με τους κρυμμένους θησαυρούς

Γνωρίστε την πανέμορφη Σύμη με τους κρυμμένους θησαυρούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Οι ομορφιές της έχουν γοητεύει τον Ξένο Τύπο, προσωπικότητες από όλο τον κόσμο αλλά και κάθε ταξιδιάρα ψυχή που πατά στα χώματά της.

Η Σύμη, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως η μικρή κοσμοπολίτισσα των Δωδεκανήσων, είναι το όγδοο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος και βρίσκεται περί τα 12 μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, προ του ομώνυμου μικρασιατικού κόλπου.

Φτάνοντας στον Γιαλό, το φυσικό της λιμάνι, θα δείτε αμφιθεατρικά κτισμένη την πόλη με τα αρχοντικά να δεσπόζουν και αποπνέουν στυλ και αισθητική.

Περιηγηθείτε στον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Προδρόμου του 1838, στο τελωνείο, στην ψαραγορά, στο πέτρινο γεφύρι, στο άγαλμα του μικρού ψαρά, στο ρολόι του 1881 και στον παλιό ταρσανά στη συνοικία Χαράνι και τολμήστε να ανέβετε την Καλή Στράτα.

Πεντακόσια πέτρινα, φαρδιά σκαλοπάτια σας οδηγούν από το Γιαλό στο Χωριό, την Άνω Σύμη, με σπίτια και εμπορικά μαγαζιά να ομορφαίνουν την διαδρομή σας.

Στο Χωριό, οι ντόπιοι θα σας δείξουν τη Σπετσαρία, το παλιό δημοτικό φαρμακείο με τα γυάλινα δοχεία και τις χαρακτηριστικές επιγραφές σε κτήριο του 1884, την οικία Χατζηαγαπητού-Χατζηϊωάννου με την εντυπωσιακή σάλα, την οικία Φαρμακίδη που στεγάζει το Αρχαιολογικό-Λαογραφικό μουσείο. Ανηφορίστε τα λιθόστρωτα καλντερίμια ως το Κάστρο για να θαυμάσετε τη θέα στο Αιγαίο που θα σας αγαλλιάσει την ψυχή και θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες.

Σήμα κατατεθέν της Σύμης και ο Ταξιάρχης Μιχαήλ ο Πανορμίτης, όπου οι προσκυνητές κάνουν ουρά. Η μονή υπάρχει από τον 15ο αιώνα και η εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ θεωρείται θαυματουργή, ενώ δίπλα στο μοναστικό συγκρότημα τα κελιά διατίθενται για φιλοξενία.

Νησί χωρίς παραλίες και καλό φαγητό, δεν γίνεται! Έτσι, σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο θα γευτείτε το ξακουστό συμιακό γαριδάκι, ενώ τα καραβάκια θα σας πάνε σε όποια παραλία της Σύμης διαλέξετε: Αϊ-Γιώργη Δυσάλωνα, Αγία Μαρίνα, Νανού, Φωκοσπηλιά.


Πηγή: reader.gr

Διαβάστε ακόμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο

Νικητιάδης στη Βουλή: «Χωρίς γιατρό η Σύμη. Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι»