Ήρθαν για τουρισμό και... ξεκίνησαν τις κλοπές!

Ήρθαν για τουρισμό και... ξεκίνησαν τις κλοπές!

Ήρθαν για τουρισμό και... ξεκίνησαν τις κλοπές!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1373 ΦΟΡΕΣ

Στη δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν τον επόμενο μήνα, μία 29χρονη Αθηναία και μία 30χρονη Αλβανίδα οι οποίες ήρθαν για τουρισμό στο νησί μας, και παράλληλα αποφάσισαν να μπουν και σε μερικά σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα προκειμένου να … βγάλουν τα έξοδά τους!

Ευτυχώς οι δύο δράστιδες δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού, και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τελεσμένες και σε απόπειρα από δράστες που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και αυτές τελέσθηκαν από δύο πρόσωπα που ενώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές, απείθεια και διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Για αυτές τις κατηγορίες έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενες και βρίσκονται στη φυλακή, ενώ παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η σύλληψη των δύο γυναικών έγινε στις 3 Νοεμβρίου το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.
Οι ίδιες αφίχθησαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2016 αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν … δουλειά!

Συγκεκριμένα, η 29χρονη και η 30χρονη μετέβησαν στην Ιαλυσό όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής στο οποίο απουσίαζαν οι ένοικοι του, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο, εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή.

Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά την μετακίνησή τους, τους σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.
Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είναι γνωστές τόσο στην Αττική όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας (Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Χίο κ.α.) καθώς και εκεί έχουν αναπτύξει παρόμοια «δραστηριότητα»!
Απολογούμενες στην ανακρίτρια Ρόδου συνοδευόμενες από τους συνηγόρους τους κ.κ. Γιώργο Κακακιό, Μανώλη Βλάχο και Εμμανουήλ Αναστασάκη οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν όλα όσα τους καταλογίζονται πλην της μίας κλοπή που έχουν διαπράξει.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πάντως και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενες και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο