Σαρωτικοί έλεγχοι από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού

Σαρωτικοί έλεγχοι από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού

Σαρωτικοί έλεγχοι από τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 534 ΦΟΡΕΣ

Σαρωτικούς ελέγχους διενεργούν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ) του Υπουργείου Τουρισμού ανά την χώρα, προκειμένου να διασφαλίσουν τη νομιμότητα λειτουργίας και την καλή παροχή υπηρεσιών των τουριστικών καταλυμάτων προς τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Η γενική εικόνα είναι καλή, αλλά υπήρξαν και ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα σε παραβάτες.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε κατάλυμα στην περιοχή του Πηλίου λόγω μη αναγραφής του μητρώου της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ σε κατάλυμα λόγω πλημμελούς παροχής υπηρεσιών, ενώ έχουν βεβαιωθεί τέσσερις ακόμη παραβάσεις στο δημόσιο ταμείο, για πλημμελή παροχή υπηρεσιών.

Κάθε χρόνο με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ελέγχονται τουριστικά γραφεία, ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ διερευνώνται διεξοδικά καταγγελίες πάσης φύσεως.

Παράλληλα με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ) ελέγχους διενεργούν και συναρμόδιες Υπηρεσίες, όπως οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και οι Τουριστικές Αστυνομίες, οι οποίες κοινοποιούν στο Υπουργείο Τουρισμού τα αποτελέσματα των ελέγχων τους, προκειμένου οι κατά τόπους ΠΥΤ να προβούν είτε συστάσεις – υποδείξεις, είτε σε επιβολή προστίμων, ακόμη δε και σε σφραγίσεις τουριστικών καταλυμάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και κολυμβητικών δεξαμενών εντός αυτών.

Παρά τον μικρό αριθμό υπαλλήλων που διαθέτουν οι ΠΥΤ, έχουν εντείνει τους ελέγχους τους κατ’εντολή της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, προς τα τουριστικά καταλύματα που δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας. Η πάταξη του φαινομένου αυτού προϋποθέτει καλή συνεργασία μεταξύ δήμων, αστυνομίας και πολιτών.

Το γενικό συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της υπηρεσίας, και τόσο το λειτουργικό επίπεδο όσο και η παροχή υπηρεσιών είναι σε μεγάλο ποσοστό ικανοποιητικά.

Την ίδια στιγμή, θετική εξέλιξη αποτελεί ότι φέτος για πρώτη χρονιά μεσούσης της θερινής περιόδου συνεχίζονται οι γνωστοποιήσεις, οι οποίες σχετίζονται με την έναρξη λειτουργίας νέων επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων, με τη διαδικασία να υλοποιείται πλέον ταχύτατα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείων Οικονομικών notifybusiness.gov.gr , χωρίς να απαιτείται πλέον η έκδοση άδειας από τον ΕΟΤ.

Πηγή: tourismarket.gr

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό