Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Αντωνιάδη

Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Αντωνιάδη

Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Αντωνιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 765 ΦΟΡΕΣ

Αρκετός κόσμος, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, αποχαιρέτησαν χθες στο τελευταίο ταξίδι, τον Μίκη Αντωνιάδη.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης.
Στον αποχαιρετισμό του προς τον Μίκη Αντωνιάδη, ο κ. Μαν. Μαρκόπουλος (από την Ένωση Ξενοδόχων), τόνισε τα εξής:

“Σαν Ένωση Ρόδιων Ξενοδόχων, αποχαιρετώ τον Συνεργάτη, τον πρωτοπόρο, τον οραματιστή, τον ευφυή, που συνέβαλε στην Ανάπτυξη της Τουριστικής Αγοράς.

Με ανθρώπους εργατικούς και ευπρεπείς, σαν τον Μίκη Αντωνιάδη η καθημερινότητα μας γινόταν πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη. Με τον Μίκη η διαπραγμάτευση ήταν μια διαδικασία βελτίωσης. Ακόμα και αν μπορούσε λόγω θέσης - ικανότητας και εμπειρίας, δεν σου έπαιρνε, σου έδινε για να σε κάνει καλύτερο…

Σαν Μανώλης, είναι ακόμα πιο δύσκολο, να αποχαιρετώ τον πατέρα, των φίλων μου, Της Κατερίνας, και του Ανδρέα, αποχαιρετώ Τον άνθρωπο που στα πρώτα μου βήματα είχε την υπομονή και την μεγαλοσύνη να μου διδάξει πράγματα, με ένα τρόπο χαρισματικό, που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή.

Φεύγει νεότατος. Για να ξεκουραστεί. Στα 72 μόνο του χρόνια. Αφήνει το δικό του δημιουργικό αποτύπωμα, στην ιστορία του νησιού μας. Φεύγει νωρίς για την οικογένειά του, για εμάς, για το τόπο του.
Μίκη Αντωνιάδη, σου απευθύνουμε, ύστατο Χαίρε. Το κενό που αφήνεις είναι μεγάλο. Ειδικά τέτοιες δύσκολες εποχές, σε είχαμε μεγάλη ανάγκη. Αλλά να ξέρεις, ότι δεν θα πάψεις στιγμή να είσαι ανάμεσά μας. Στον καθημερινό αγώνα μας, στον μόχθο για την τουριστική ανάπτυξη, και την προκοπή της Ρόδου μας.

Αιωνία σου η μνήμη. Και ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης, που θα σε δροσίζει, θα σε ανακουφίζει, θα σε αγαλλιάζει. Σε αποχαιρετούμε σήμερα με σεβασμό και εκτίμηση, εκφράζουμε στην οικογένειά σου τα συλλυπητήρια μας, και είθε η μνήμη σου και το παράδειγμά σου, να μείνουν ανεξίτηλα, στο μυαλό και στην καρδιά μας”.

Ο Μίκης Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το 1953 ήρθε με την οικογένειά του στη Ρόδο, όπου ζούσε μέχρι τον θάνατό του.
Ασχολήθηκε για χρόνια με τον τουρισμό και ήταν ο ιδρυτής της «θρυλικής» δισκοθήκης Step By Step, την πρώτη δισκοθήκη που υπήρξε στο νησί της Ρόδου.

Δούλεψε ως ξεναγός και ως αρχηγός, στο πρακτορείο «Αργώ» της οικογένειας Παπαθανάση και στην συνέχεια για 25 χρόνια στο τουρ οπερέιτορ Spies όπου έφθασε να είναι υπεύθυνος για την υπογραφή συμβολαίων σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Τα τελευταία χρόνια μέχρι την συνταξιοδότησή του εργάστηκε επίσης ως διευθυντής συμβολαίων στο πρακτορείο «Ευρωπαϊκά Ταξίδια». Από μικρός ασχολήθηκε επίσης με τον ναυταθλητισμό ως ιστιοπλόος και στην συνέχεια διατέλεσε πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και μάλιστα επί θητείας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κολυμβητηρίου, ενώ υπήρξε μέλος του ΑΣΙΑΘΡ από την ίδρυσή του.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου