Πώς θα διατηρήσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά;

Πώς θα διατηρήσουμε τα  καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά;

Πώς θα διατηρήσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 295 ΦΟΡΕΣ

Το καλοκαίρι, όπως και οι πρώτες μέρες του φθινοπώρου, είναι η κατάλληλη περίοδος για να απολαύσουμε όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής που κυκλοφορούν. Όσο ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, μερικά από αυτά τα προϊόντα θα αρχίσουν να εμφανίζονται λιγότερο συχνά στα ράφια μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα απολαμβάνουμε και τον χειμώνα. Πρέπει, όμως, κάπως να τα διατηρήσουμε πρώτα.

Κατάψυξη
Τα φρέσκα τρόφιμα που βρίσκονται στο όριο της ημερομηνίας λήξης τους μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες—ακόμα και μήνες. Κεράσια χωρίς κουκούτσια, φράουλες και μούρα κάθε είδους, για παράδειγμα, αποτελούν τέλειες επιλογές, τις οποίες μπορείτε σιγά-σιγά να προσθέτετε κάθε πρωί στο πρωινό σας, ή σε ένα τέλειο smoothie. Τα λαχανικά, από την άλλη, όπως το μπρόκολο, τα καρότα και οι πιπεριές μπορούν να τοποθετηθούν για ένα λεπτό σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό (για να διατηρήσουν το χρώμα τους) και έπειτα να μπουν στην κατάψηξη.

Φτιάξτε μια τέλεια σάλτσα
Το να φτιάξετε σπιτική σάλτσα, που μπορείτε μετά να τοποθετήσετε σε κονσέρβα ή αεροστεγή βαζάκια δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, και ξέρετε ότι ανά πάσα στιγμή θα έχετε νόστιμη και υγιεινή, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά και χωρίς συντηρητικά προσθήκη στο φαγητό σας. Επιπλέον, είναι τέλειο χειροποίητο δώρο. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε την σάλτσα σας όσο πιο υγιεινή γίνεται. Πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, για να είστε σίγουροι ότι το κάνετε σωστά, και ότι η σάλτσα σας δεν κινδυνεύει να χαλάσει.

Κάντε τα… τουρσί
Αν σας αρέσει η γεύση του, το να κάνετε τα λαχανικά σας τουρσί είναι ένας τέλειος τρόπος να τα συντηρήσετε για πάρα πολύ καιρό, και να μπορείτε να τα απολαμβάνετε σαν μεζέ ανά πάσα στιγμή. Μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν, είναι να τα κόψετε σε πολύ λεπτές φετούλες, να χρησιμοποιήσετε βότανα όπως το θυμάρι και η ρίγανη για έξτρα γεύση, και – προφανώς – να αφήσετε τον εαυτό σας να πειραματιστεί με διαφορετικά λαχανικά. Το αγγουράκι και οι πιπεριές είναι τέλεια σαν τουρσάκι, αλλά αν επιμένετε σε αυτά, χάνετε έναν ολόκληρο κόσμο γεύσης!

Φτιάξτε μαρμελάδα
Όλοι έχουμε δοκιμάσει κάποια στιγμή σπιτική, χειροποίητη μαρμελάδα—και μάλλον θυμόμαστε πόσο νόστιμη ήταν. Γιατί να μην δοκιμάσουμε, λοιπόν, να φτιάξουμε και εμείς την δική μας, με κάποιο από τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα. Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε την ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε, και να φτιάξουμε μια μαρμελάδα υγιεινή.
(www.iatronet.gr)

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού