Απαγορεύτηκε ο απόπλους σε τουρκικές θαλαμηγούς

Απαγορεύτηκε ο απόπλους σε τουρκικές θαλαμηγούς

Απαγορεύτηκε ο απόπλους σε τουρκικές θαλαμηγούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1142 ΦΟΡΕΣ

Σε δύο πολυτελείς θαλαμηγούς απαγορεύθηκε ο απόπλους καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που τους έγινε από τους λιμενικούς.

Πιο συγκεκριμένα, στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Μ/Υ «ESMA SULTAN 2» σημαίας Τουρκίας, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όταν κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS) και (ΔΣ MLC), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION).

Στο ίδιο μέτρο της κράτησης τέθηκε όμως και το Μ/Υ «H-TEMEL» σημαίας Τουρκίας, από το Λιμεναρχείο Κω.

Όπως έγινε γνωστό, οι λιμενικοί πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο επιθεώρηση στο εν λόγω πλοίο, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC, και διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – LOAD LINE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION).

Από το Λιμεναρχείο Κω και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου αντίστοιχα, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και για τις δύο περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του