Πραγματογνώμονας για το κτίριο του δικαστηρίου της Ρόδου

Πραγματογνώμονας για το κτίριο του δικαστηρίου της Ρόδου

Πραγματογνώμονας για το κτίριο του δικαστηρίου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 618 ΦΟΡΕΣ

Θα ελέγξει μεταξύ άλλων αν υπάρχει στατικό πρόβλημα στο κτίριο

Πραγματογνώμονας έχει «εγκατασταθεί» στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, προκειμένου να εξετάσει εξονυχιστικά την κατάσταση του κτιρίου και ιδίως σε ότι αφορά την στατικότητά του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματογνώμονας έχει οριστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε να διενεργηθεί, στα τέλη Φεβρουαρίου 2017 η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Αγγελούδη.

Η εισαγγελική παρέμβαση είχε προκληθεί με αφορμή δημοσίευμα της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ», μερικές ημέρες νωρίτερα, όπου και δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες από τα διαβρωμένα σίδερα που στηρίζουν το κτίριο των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός παρενέβη ακαριαία, ζητώντας να διερευνηθεί κατά πόσο το κτίριο είναι ασφαλές σε ότι αφορά τη στατικότητα του.

Για το λόγο αυτό και επρόκειτο να ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο κτίριο και βέβαια να προσκομίσουν τα ανάλογα έγγραφα που πιθανώς είχαν κατατεθεί για το θέμα τόσο της στατικότητας, όσο και της συντήρησης του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου.

Πάντως στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά αυτοψία από ειδικό πραγματογνώμονα ο οποίος και θα συντάξει μελέτη αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα και με το σχετικό δημοσίευμα της «Ροδιακής», «εκτός από τα … κομμάτια που πέφτουν εξωτερικά του Μεγάρου των δικαστηρίων της Ρόδου με κίνδυνο να βρεθούν στο κεφάλι κάποιου άτυχου περαστικού (!), σε αρκετά σημεία έχουν αρχίσει να φαίνονται και τα εσωτερικά υλικά των τοίχων (σίδερα κ.α) γεγονός που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλές!

Άλλωστε και με «γυμνό μάτι» ο οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να εντοπίσει τις ρωγμές σε κολώνες του κτιρίου αλλά και σε αρκετά σημεία των τοίχων, καθώς και τις διαβρωμένες σιδεριές!

Με δεδομένο ότι το νησί μας είναι μία σεισμογενής περιοχή, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε ληφθεί μέριμνα ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο το συγκεκριμένο κτίριο είναι πλέον ασφαλές στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Το δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, ένα κτίριο «κόσμημα» για την πόλη μας, έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του και παρά τις όποιες συσκέψεις, επιστολές διαμαρτυρίας, ρεπορτάζ ακόμη και διαβήματα προς κυβερνητικούς αρμοδίους και μη, καμία μέριμνα, καμία πρόοδος, καμία λύση δεν έχει βρεθεί για τα σοβαρά προβλήματα που το ταλανίζουν.

Έτσι οι πέτρες μέρα με τη μέρα πέφτουν όλο και περισσότερες, τα εσωτερικά σίδερα του κτιρίου γίνονται όλο και πιο εμφανή και γενικά ένα ωραιότατο κτίριο, σημαντικής ιστορικής αξίας, απλώς έχει αφεθεί στο έλεός του έως την κατάρρευση του»!

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του