Τρεις στο εδώλιο για μαστροπεία

Τρεις στο εδώλιο για μαστροπεία

Τρεις στο εδώλιο για μαστροπεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσουν το φθινόπωρο, τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται για μαστροπεία.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε εξιχνιαστεί το καλοκαίρι του 2015 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και για την οποία συνελήφθησαν η αλλοδαπή ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Φαληράκι, ο 34χρονος Αλβανός μπάρμαν και ένας επίσης αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 55 ετών.

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου και κρίθηκαν ένοχοι για μαστροπεία. Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην αλλοδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος και στον 34χρονο Αλβανό μπάρμαν, ενώ τον 55χρονο Αλβανό που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια στην μαστροπεία και οπλοκατοχή, τον έκρινε ένοχο μόνο για τη δεύτερη πράξη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών χωρίς αναστολή.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί παραπέμφθηκε σε δίκη στο αυτόφωρο μαζί με τους υπόλοιπους και ένας ακόμη Αλβανός ηλικίας 26 ετών στον οποίο επιβλήθηκε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.
Κατά της απόφασης αυτής, του πρωτόδικου δικαστηρίου, οι καταδικασθέντες διά των δικηγόρων τους κ.κ. Μαρίας Κρικοπούλου και Στέλιου Αλεξανδρή άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή τους, ο 34χρονος Βούλγαρος που ήρθε στο νησί μας για να αναζητήσει την γυναίκα του, κατήγγειλε ότι από τις 31 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2015 κρατήθηκε παρά τη θέλησή του, με την απειλή όπλου, σε δωμάτιο ημιυπόγειου διαμερίσματος σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου από τέσσερα άτομα αλλοδαπής καταγωγής. Όπως ανέφερε σε σχετική κατάθεσή του ο αλλοδαπός ήρθε στο νησί μας προκειμένου να αναζητήσει την 30χρονη γυναίκα του από τη Βουλγαρία, που διαμένει στο Φαληράκι διότι είχε υπόνοιες ότι αυτή κρατούνταν παρά τη θέλησή της από άγνωστα άτομα τα οποία την ανάγκαζαν να εκδίδεται έναντι αμοιβής.

Έτσι στις 31 Μαΐου 2015 ο 34χρονος Βούλγαρος φθάνοντας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέμενε η σύζυγός του, τέσσερις αλλοδαποί τον δέσμευσαν, τον οδήγησαν σε ένα ημιυπόγειο και αφού τον έδεσαν σε μια καρέκλα, ένας από τους αλλοδαπούς τον χτύπησε με τα χέρια και με ένα πιστόλι, τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ο Βούλγαρος παρέμεινε εκεί μέχρι την επόμενη ημέρα όπου στις 3.30 το μεσημέρι τον επιβίβασαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τον οδήγησαν στο λιμάνι και αφού εξέδωσαν εισιτήριο στο όνομά του τον επιβίβασαν στο πλοίο της ακτοπλοϊκής γραμμής Ρόδου Πειραιά. Μαζί του επιβιβάστηκαν και δύο από τους αλλοδαπούς που τον έδεσαν, οι οποίοι τον συνόδεψαν μέχρι τον Πειραιά όπου αφού αποβιβάστηκαν, κατάφερε να διαφύγει.

Αξιοποιώντας όλα αυτά τα στοιχεία οι αστυνομικοί εντόπισαν το κτίριο στο Φαληράκι, το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και διαπίστωσαν ότι εκεί διέμεναν πράγματι η 30χρονη Βουλγάρα σύζυγος του 34χρονου, η 29χρονη ξαδέλφη της και μία Ελληνίδα από την Αθήνα ηλικίας 21 ετών.
Από τα ίδια στοιχεία προέκυψε σύμφωνα με την αστυνομία, πως ο ένας αλλοδαπός δράστης που έδεσε και χτύπησε τον 34χρονο Βούλγαρο είναι ο 55χρονος Αλβανός.

Έτσι το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουνίου 2015 οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού κατά την οποία βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Στο σπίτι του 55χρονου ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλόπ και ένα πλαστικό πιστόλι
• Στο χώρο διαμονής του 26χρονου ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 12 εκατοστών

Επίσης βρέθηκαν στην κατοχή του 55χρονου διάφορες φωτογραφίες οι οποίες φέρονται να ανήκουν στον 34χρονο Βούλγαρο, και οι οποίες επιβεβαιώνουν την κατάθεσή του.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 30χρονη σύζυγός του παραδέχτηκε πως ο άνδρας της την επισκέφθηκε στο νησί μας, όπου και του είπε ότι δεν θέλει να είναι πια μαζί και την επόμενη μέρα εκείνος έφυγε για τον Πειραιά. Η ίδια παραδέχτηκε ότι εκδίδεται επί χρήμασι στο κατάστημα διότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μάλιστα τα ποσά που εισπράττει από τους πελάτες τα μοιράζεται με τον υπεύθυνο του καταστήματος. Αυτά τα επιβεβαίωσε και η ξαδέλφη της που δεν εκδίδεται, ενώ η 21χρονη Ελληνίδα είπε πως και αυτή συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι αμοιβής.

Στη συνέχεια, αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη πλήρωσε στον 34χρονο, υπεύθυνο λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζονταν οι εκδιδόμενες, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ (που είχε προσημειωθεί) προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (διαμέρισμα) με την 19χρονη αλλοδαπή.
Από την έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, των 90 ευρώ, καθώς και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο