Για τα σχολεία και για το νέο Νοσοκομείο η χθεσινή ενημέρωση του Δημάρχου Καρπάθου. Παρόν ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός

Για τα σχολεία και για το νέο Νοσοκομείο η χθεσινή ενημέρωση του Δημάρχου Καρπάθου. Παρόν ο  κ. Δημήτρης  Κρεμαστινός

Για τα σχολεία και για το νέο Νοσοκομείο η χθεσινή ενημέρωση του Δημάρχου Καρπάθου. Παρόν ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Την έγγραφη διάθεση των προκατασκευασμένων αιθουσών που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες την νέα σχολική χρονιά αλλά και την υπόδειξη του κατάλληλου χώρου για την χωροθέτησή τους από τις Κτιριακές Υποδομές, αναμένει ο Δήμος Καρπάθου, προκειμένου να προχωρήσει στην διαδικασία μεταφοράς τους και στην έκδοση της απαιτούμενης άδειας για την τοποθέτησή τους.

Αυτό υπογράμμισε, ως πρώτο θέμα, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος στο πλαίσιο της ενημέρωσής του στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(25/08). Μέχρι να ολοκληρωθούν οι προαναφερόμενες διαδικασίες, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Πηγαδίων θα λειτουργήσουν προσωρινά σε απογευματινή βάση στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και για αυτό, θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Το νέο Νοσοκομείο της Καρπάθου ήταν η δεύτερη αναφορά του κ. Δημάρχου και παρόντος του τ. Υπουργού και νυν Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, γνωστοποίησε το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας (άρθρο 27) στο οποίο περιλαμβάνεται η ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου στην Κάρπαθο, δυναμικότητας 22 κλινών με την επωνυμία «ΓΝΑ Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».

Ο κ. Κρεμαστινός αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καρπάθου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόσκληση να παραστεί στη συνεδρίαση τόνισε την επιβεβλημένη ανάγκη για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου:

« Πρέπει οπωσδήποτε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ασκηθούν πιέσεις για την πλήρωση θέσεων στο Κέντρο Υγείας, που ήδη λειτουργεί. Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτως ώστε όταν ολοκληρωθεί κτιριακά το νέο Νοσοκομείο να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ιατροί και προσωπικό. Με τις δυνάμεις που διαθέτω θα συστρατευθτώ σε αυτή την προσπάθεια»

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρόν ήταν και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο – σε συνεργασία με το Επαρχείο Καρπάθου και τον Δήμο θα ξεκινήσουν δεντροφυτεύσεις στο νησί.

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου