Παρέμβαση ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για την απάτη με το ρεύμα

Παρέμβαση ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για την απάτη με το ρεύμα

Παρέμβαση ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για την απάτη με το ρεύμα

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3808 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινούν άμεσα αυστηροί έλεγχοι

Την παρέμβαση της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ έχει προκαλέσει η μεγάλη υπόθεση απάτης δεκάδων συμπολιτών μας από «σπείρα», που τους υπόσχονταν να διαγράψουν τις οφειλές ρεύματος που είχαν!

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι ήδη έχουν συλλάβει πέντε άτομα και φέρεται να εμπλέκεται ακόμη ένα, ενώ οι τρεις εξ αυτών έχουν σχέση με τη ΔΕΔΔΗΕ (ο 28χρονος Έλληνας με τον αλλοδαπό είναι υπάλληλοι εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες για τη ΔΕΔΔΗΕ και ένας ηλεκτρολόγος ήταν υπάλληλος της ίδιας εταιρείας).

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και κρατούνται προκειμένου αύριο, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Ιωάννη Φλεβάρη, Κώστα Ταμπάκη και Γιώργο Λαμπαδάκη να απολογηθούν (πλην ενός που θα απολογηθεί την Τρίτη).

Αυστηροί έλεγχοι σε όλο το νησί
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» η υπόθεση έχει προκαλέσει την άμεση κινητοποίηση τόσο της ΔΕΗ όσο και της ΔΕΔΔΗΕ οι οποίες αναμένεται να παρέμβουν όχι μόνο ως προς το ποινικό μέρος της με την παράσταση πολιτικής αγωγής δια του δικηγόρου κ. Γιώργου Μαυρομάτη, αλλά και διερευνώνοντας σε βάθος για το πραγματικό αριθμό των εξαπατηθέντων καταναλωτών και φυσικά για τυχόν δικά της διαφυγόντα κέρδη.
Πάντως ήδη από χθες με εντολή ανώτερων στελεχών της ΔΕΔΔΗΕ έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικοί έλεγχοι για την ποιότητα των εργασιών που έχουν γίνει έως σήμερα από τον εξωτερικό της συνεργάτη, σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει καταναλωτής που τυπικά όφειλε να του είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν έχει γίνει ή έχει γίνει παράνομη επανασύνδεση, τότε η εντολή που έχει δοθεί είναι το αρμόδιο συνεργείο να κόβει το ρεύμα χωρίς καμία προειδοποίηση!

Αυτό ισχύει και για όσους έχουν πληρώσει στα μέλη της «σπείρας» για να γλιτώσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ.

Μέχρι τώρα έχουν εξακριβωθεί περίπου 20 περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τα μέλη του «κυκλώματος» και έχασαν σημαντικά χρηματικά ποσά (συνολικά 50.000 ευρώ!).

Όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο οι αρμόδιοι της ΔΕΗ όσο και οι διωκτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός και πως οι συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα είναι αρκετοί περισσότεροι. Άλλωστε προς την κατεύθυνση αυτή συνεχίζονται και οι έρευνες, δηλαδή για να εξακριβωθεί ο πραγματικός αριθμός των εξαπατηθέντων, για αυτό και καλούνται όσοι είχαν παρόμοια περιστατικά να τα δηλώσουν στην αστυνομία.

«Βοηθούσα ανθρώπους που χρωστάγανε στη ΔΕΗ»
Από μία διαφορετική «σκοπιά» βλέπει την όλη υπόθεση ο 40χρονος κατηγορούμενος, αφού βάση της κατάθεσης που έδωσε προανακριτικά στους αστυνομικούς το μόνο που έκανε ήταν να βοηθάει τον κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος δήλωσε ότι διαμένει στο νησί μας τα τελευταία 16 χρόνια κατά τα οποία δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στήνοντας διάφορες επιχειρήσεις οι οποίες δεν πέτυχαν και έκτοτε έχει πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα με το τζόγο, ενώ έχει κάνει και αποτοξίνωση για αυτό.

Τους τελευταίους πέντε μήνες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, για να γεμίζει το χρόνο του «βοηθούσε ανθρώπους που χρωστάγανε στη ΔΕΗ να αλλάξουν πάροχο και να πάνε σε ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού και να μην φοβούνται να τους κόψουν το ρεύμα. Με τον τρόπο αυτό έβγαζε – όπως είπε- και ο ίδιος κάποια χρήματα καθώς τους ζητούσε ελάχιστα παραπάνω από την εγγύηση που απαιτούνταν για την ιδιωτική εταιρεία, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδά του (χαρτιά και συμβόλαια που εκτύπωνε) αλλά και για να πληρώνει αυτούς που τον βοηθούσαν.

Ο 40χρονος αναφέρθηκε και στους λοιπούς συλληφθέντες λέγοντας πως ο 28χρονος από την Αθήνα και ο 41χρονος Μολδαβός ως υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωναν σε ποιους επρόκειτο να κόψουν το ρεύμα και σε ποιους το είχαν ήδη κόψει, ώστε να τους συναντήσει και να τους βρει λύση με την ιδιωτική εταιρεία και έτσι όλοι να πάρουν το μερίδιο τους.

Ο δε 41χρονος έκανε και παράνομες επανασυνδέσεις μέχει να ενταχθούν στην ιδιωτική εταιρεία, ενώ η 47χρονη του έφερνε «πελάτες» και τον βοηθούσε στην χαρτική αλλά και την γενικότερη διαδικασία που απαιτούνταν για την μεταφορά στην ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού, δουλειά για την οποία ελάμβανε το 10% των χρημάτων που έπαιρνε ο 40χρονος από τους «πελάτες».

Παρόμοιο ρόλο είχε και ο 47χρονος φίλος του ο οποίος του έβρισκε «πελάτες» και πήγαινε μαζί του για την είσπραξη των χρημάτων, ενώ ο ηλεκτρολόγος πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, τον οποίο γνώρισε μέσω του 47χρονου, αναλάμβανε να κάνει τις επανασυνδέσεις όποτε ο 28χρονος και ο 41χρονος αλλοδαπός δεν προλάβαιναν και λάμβανε και αυτός τα ανάλογα χρήματα από τον πελάτη αλλά και από τον 40χρονο.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης πως όλα αυτά τα έκανε με τη βοήθεια και τις συμβουλές κάποιας υπαλλήλου της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία είχαν καθημερινή επικοινωνία και ήταν αυτή που τον πίεζε να φέρει πελάτες.
«Με τον τρόπο αυτό, είπε ο 40χρονος στους αστυνομικούς, έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους»!

Αναλυτικά εξηγήσεις πάντως, τόσο ο 40χρονος όσο και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του θα δώσουν αύριο και μεθαύριο στην ανακρίτρια Ρόδου.

Και άλλες διώξεις;
Πάντως δεν αποκλείεται ο 40χρονος συλληφθείς που φέρεται και ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης να κληθεί να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη και για άλλες κατηγορίες. Βάση των ίδιων πληροφοριών, από τις καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, μία 36χρονη έχει δηλώσει πως αρχές Μαΐου 2017 ο 40χρονος της εμφανίστηκε ως ο ανιψιός γνωστού έλληνα σκηνοθέτη και πως επρόκειτο να κάνει ένα σήριαλ στο οποίο θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει εκείνη. Μάλιστα ο 40χρονος φέρεται να της είπε πως υπάρχει «ελεύθερος» και δεύτερος ρόλος, αυτός της αδελφής της πρωταγωνίστριας, και θα μπορούσε να επιλέξει έναν από τους δύο.

Ο 40χρονος – σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της κοπέλας- κάλεσε την 36χρονη σε ξενοδοχείο στη πόλη της Ρόδου για να κάνουν πρόβα το ρόλο, ο οποίος όμως ήταν με ερωτικό περιεχόμενο. Όταν η κοπέλα του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο τότε της ζήτησε να βρουν μία άλλη που θα της μοιάζει ώστε να την «ντουμπλάρει» σε αυτές τις σκηνές.

Η 36χρονη πρότεινε μία φίλη της και μαζί πήγαν και πάλι την άλλη μέρα το μεσημέρι στο ίδιο ξενοδοχείο για την .. πρόβα. Ο 40χρονος όταν τελείωσαν είπε στην φίλη της 36χρονης ότι δεν είναι πολύ άνετη και θα πρέπει να πάει ξανά την επόμενη μέρα για να κάνουν το ίδιο. Η 36χρονη δήλωσε στην κατάθεση της πως συμβούλευσε τη φίλη της να μην πάει, όμως εκείνη πήγε και όταν επέστρεψε το βράδυ της τηλεφώνησε κλαίγοντας λέγοντας της πως έκαναν τις ίδιες σκηνές κατά τις οποίες ο 40χρονος επιχείρησε να την βιάσει.
Σε κάθε περίπτωση όλα τα στοιχεία εξετάζονται από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου