Έξι υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού συλλόγου Ρόδου

Έξι υποψήφιοι για την προεδρία  του Δικηγορικού συλλόγου Ρόδου

Έξι υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού συλλόγου Ρόδου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4219 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη

Εντείνεται η «μάχη» για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ενόψει και των αρχαιρεσιών που θα γίνουν τον Νοέμβριο για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Συνολικά έξι φέρονται να είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του δ.σ. του συλλόγου, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα.

Ειδικότερα, επίσημα την κάθοδό τους στις εκλογές των δικηγόρων έχουν ήδη κάνει οι κ.κ. Φώτης Κωστόπουλος και Βασίλης Καταβενάκης, ενώ με δηλώσεις τους στη «Ροδιακή» αναφέρονται στην υποψηφιότητα τους και οι κ.κ. Βασίλης Περίδης και Γιώργος Μαυρομάτης. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι θα είναι στις προσεχείς εκλογές και οι κ.κ. Αναστάσιος Διάκος και Σάββας Λυριστής διεκδικώντας και αυτοί τη ψήφο των συναδέλφων τους για την ανάδειξή τους στη θέση του προέδρου του επιστημονικού συλλόγου στον οποίο ανήκουν.

Όλοι οι υποψήφιοι είναι γνωστοί, άξιοι επαγγελματίες με αρκετά χρόνια επαγγελματικής αλλά και συνδικαλιστικής (αρκετοί από αυτούς) δράσης, και γνώστες των σοβαρών προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Σίγουρα η «αναμέτρηση» μεταξύ τους αναμένεται να είναι δύσκολη, ενώ δυσκολότερη θα είναι η επιλογή που θα κληθούν να κάνουν με τη ψήφο τους οι συνάδελφοι τους, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Μιλώντας στη «Ροδιακή για αυτή του την υποψηφιότητα ο κ. Φώτης Κωστόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Στις εκλογές του 2014 με τίμησε με την ψήφο τους ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Τα χρόνια που μεσολάβησαν πιστεύω ότι τίμησα την ψήφο τους, αφού ήμουν παρών σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν το δικηγορικό σώμα με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

Σε πάρα πολλά θέματα δικαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε το 2014 και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη.

Πιστεύω ότι έχω την πείρα, την γνώση και την θέληση για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου τόσο για την αναβάθμιση του Δικηγορικού Συλλόγου, όσο και για την επίλυση επί μέρους θεμάτων όπως είναι η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων, του μεγάλου προβλήματος του κτηματολογίου και άλλων.

Στόχος μου είναι ένας ισχυρός και εξωστρεφής Δικηγορικός Σύλλογος».

Αλλά και ο κ. Βασίλης Καταβενάκης έκανε στη «Ροδιακή» δήλωση για την υποψηφιότητά του η οποία έχει ως εξής:

«Η υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου είναι απόρροια της γνώσης και της πείρας που απέκτησα κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας μου στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Οι πολιτικές συγκυρίες, η οικονομική κρίση και ένα βάναυσο φοροασφαλιστικό σύστημα που αποτελούσε ευθεία και κατά μέτωπο επίθεση κατά των ελευθέρων επαγγελματιών έπληξαν κατά κύριο λόγο τους δικηγόρους που πλέον αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης.

Είναι επομένως ευθύνη του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να ενώσει τις θέσεις και τις αντιθέσεις των μελών του και μαζί με ένα ενεργό διοικητικό συμβούλιο και σύλλογο να προασπιστεί το δικηγορικό λειτούργημα και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, για την ενίσχυση των υποδομών, για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και των δικαστηρίων και να δραστηριοποιηθεί για την νομοθετική μεταρρύθμιση των αντισυνταγματικών φορασφαλιστκών μέτρων που αυθαίρετα επιβλήθησαν και απειλούν την επαγγελματική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Φυσικά εξίσου σημαντικό μέλημα και επιδίωξή μου είναι ο Πρώτος Επιστημονικός Σύλλογος του τόπου μας, με δράσεις, τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες να είναι παρών σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη και την ευημερία της.

Και πράγματι, τη δεδομένη στιγμή για τη θέση του Προέδρου απαιτείται η εμπειρία, η τεχνογνωσία, η επιδεξιότητα, ο δυναμισμός και η ανιδιοτέλεια στις προθέσεις του ώστε να ενώσει το δικηγορικό σώμα και οι στόχοι να γίνουν έργα.

Στοχεύω στη θετική ψήφο των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου λόγω της αναγνωρισμένης ουσιαστικής και αποτελεσματικής ενασχόλησής μου στα κοινά του συλλόγου,της εμπιστοσύνης των συναδέλφων στο πρόσωπό μου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους και της έμπρακτης συναδελφικής αλληλεγγύης.

Πληροφοριακά για τους αναγνώστες σας, να σας αναφέρω ότι κλείνω είκοσι χρόνια στην ενεργή και μάχιμη δικηγορία, είμαι δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, διατέλεσα σύμβουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, προέρχομαι από πατέρα επίσης δικηγόρο και οι δυο γιοί μου είναι δευτεροετείς φοιτητές Νομικής Σχολής».

Στην υποψηφιότητα του αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» και ο Βασίλης Περίδης:

«Προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Η ενασχόλησή μου με τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, όπου διετέλεσα Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας του Συλλόγου μ΄ έχει οπλίσει με γνώσεις και εμπειρία κατάλληλες για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων και των νέων προκλήσεων, που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος ενόψει και των νέων απαιτητικών συνθηκών.

Είμαι μαχόμενος δικηγόρος, ζω αποκλειστικά και μόνο από τη δικηγορία και καταλαβαίνω την αγωνία και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση των νέων και των παλιών συναδέλφων.

Πάντα βρίσκομαι δίπλα τους, τους στηρίζω και αγωνίζομαι για μια καλύτερη δικαιοσύνη και ένα καλύτερο μέλλον για τους Δικηγόρους, χωρίς να διστάσω να συγκρουστώ υπερασπιζόμενος τα δίκαια αιτήματά τους. Η συνεχής εμπιστοσύνη των συναδέλφων προς το πρόσωπό μου ,αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας μου για την επίτευξη των κοινών συλλογικών στόχων.

Είναι ώρα ευθύνης. Όμως γνωρίζω καλά τα προβλήματα και πιστεύω, ότι έχω τη δύναμη, τις γνώσεις, τη θέληση και την εμπειρία να βοηθήσω στην επίλυση τους με τη βοήθεια και των άλλων ικανών συναδέλφων, που θα εκλεγούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους όσους θα θελήσουν να διεκδικήσουν την Προεδρία ή μια θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Με στόχο τη βελτίωση της θέσης του Ροδίτη δικηγόρου, όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» κατέρχεται στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης:

«Είμαι και εγώ υποψήφιος μαζί με άλλους άξιους συναδέλφους για να διεκδικήσουμε τη προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Είναι θέση ευθύνης και τιμής και θέση όπως έχω πει επανειλημμένως που δεν προορίζεται για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων αλλά των συμφερόντων όλων των μελών του συλλόγου μας. τα προβλήματα είναι πολλά οι προκλήσεις μεγαλύτερες, με την εμπειρία τόσων ετών ελπίζω ότι από τη στιγμή που οι συνάδελφοι θα επιλέξουν τη δική μου υποψηφιότητα να κάνω ότι περνά από το χέρι μου, με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια και των λοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου το οποίο θα εκλεγεί και να βελτιώσουμε τη θέση του Ροδίτη δικηγόρου»!

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνουν επίσημη ανακοίνωση για την κάθοδο τους στις εκλογές και οι κ.κ. Αναστάσιος Διάκος και Σάββας Λυριστής.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο