Κανένα έργο από τη ΔΕΗ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της Νισύρου

Κανένα έργο από τη ΔΕΗ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της Νισύρου

Κανένα έργο από τη ΔΕΗ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

«Η ΔΕΗ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κανένα έργο στη Νίσυρο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων».
Αυτό δήλωσε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, για την πρόθεση της ΔΕΗ να εκμεταλλευθεί το γεωθερμικό πεδίο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη, είπε, να κάνει τις σχετικές μελέτες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προβεί σε ενέργειες με τις οποίες δεν συμφωνούν οι κάτοικοι» προσθέτοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν επαφές και με το Δήμο Νισύρου και με τη ΔΕΗ, ώστε να εξευρεθεί λύση που θα απαντά στις ανάγκες του νησιού.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νισύρου εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα χωρίς την έγκριση των κατοίκων.
«Κόντρα στην άποψη των κατοίκων, είπε, δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι», προσθέτοντας ότι η ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να ενημερώσει γι’ αυτό που θα γίνει, αν ασφαλώς γίνει.
«Απλώς κάνουμε έναν διαγωνισμό, ώστε στην περίπτωση που γίνουν έρευνες και γεωτρήσεις, να μπορέσουμε να κάνουμε ηλεκτροπαραγωγή με κάποιον συνεταίρο».
Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δήλωσε ότι θα υπάρξει ειδική μελέτη που θα απαντά σε όλους τους προβληματισμούς.
«Η μελέτη θα τεθεί στα αρμόδια όργανα προς έγκριση και αν δεν ικανοποιεί θ’ απορριφθεί. Χωρίς αυτήν, άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν προχωρά τίποτα».

Διαβάστε ακόμη

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Νέα οχήματα παρέλαβε σήμερα ο δήμος Νισύρου