Ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του ο Σ. Λυριστής

Την κάθοδο του στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, ανακοίνωσε χθες και επίσημα ο κ. Σάββας Λυριστής.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Λυριστής θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ πλαισιώνεται από επτά νέους συναδέλφους του, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι ως μέλη στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη ψήφο των συναδέλφων τους, αναφέρονται αναλυτικά στην ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
Παρακολουθούμε έντονα προβληματισμένοι την κατάπτωση της δικηγορίας και τη σφοδρή πολεμική που δέχεται και αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πλέον υποχρέωση να διεκδικήσουμε τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και των συμφερόντων του δικηγορικού λειτουργήματος και όσων το υπηρετούμε καθημερινά.

Οι Συνάδελφοι που έχουμε ήδη αποφασίσει να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και να θέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση σας είμαστε (αλφαβητικά) οι Μάρα Αντωνιάδη, Δέσποινα Ζιώγα, Στέργος Λεβέντης, Σάββας Λυριστής, Χριστόδουλος Μαλιαράκης, Ελένη Ροδίτη, Φώτης Ρωμαίος και Σπυρίδων Σαλαμαστράκης, άνθρωποι που βιοποριζόμαστε – όπως οι περισσότεροι Συνάδελφοι – αποκλειστικά και μόνο από τη δικηγορία. Η πορεία του καθενός μας έως σήμερα μας έχει χαρακτηρίσει και μας έχει κατατάξει στα μάτια των Συναδέλφων.

Της πρωτοβουλίας μας για τη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου αποφασίσαμε να ηγείται, ως υποψήφιος Πρόεδρος, ο Σάββας Λυριστής, ένας Συνάδελφος ακέραιος, μάχιμος και διεκδικητικός και παράλληλα σεμνός και διαλλακτικός, που έχει επιδείξει στην επαγγελματική του πορεία ήθος, συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράζοντας εύστοχα και εμπεριστατωμένα την άποψή του για τα καίρια ζητήματα του κλάδου.

Επιθυμούμε να μας ψηφίσετε όχι επειδή με κάποιους από εσάς είμαστε ή ήμασταν συνεργάτες, επειδή μας συμπαθείτε ως πρόσωπα, επειδή μπορεί να ήμασταν «ελαστικοί» σε κάποια αντιδικία με εσάς, επειδή είμαστε νέοι και «μας αξίζει μια ευκαιρία», ή επειδή θα σας αφιερώσουμε λίγο χρόνο προεκλογικά για να ανταλλάξουμε απόψεις εν μέσω ενός καφέ, ποτού ή ενός γεύματος.

Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε γιατί:
πιστεύουμε ότι στο δικηγορικό σώμα αρμόζει μία Διοίκηση ουσιαστικά ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ που θα παρέχει βήμα και πρόσβαση σε κάθε Συνάδελφο ανεξαιρέτως και θα είναι ενεργός συμπαραστάτης των νέων Συναδέλφων στα πρώτα βήματα της πορείας τους. Μία Διοίκηση, της οποίας οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με διαφάνεια, θα γνωστοποιούνται επίσημα στους Συναδέλφους και θα υλοποιούνται,
αισθανόμαστε υπεύθυνοι ως νέοι επαγγελματίες με πράξεις, μεθοδικότητα, διεκδικητικότητα

και συνέπεια να συνδιαμορφώσουμε έναν πιο εκσυγχρονισμένο Σύλλογο και μια καλύτερη εργασιακή καθημερινότητα για όλους μας. Έναν Σύλλογο αρωγό στην ανάγκη διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του,
 

είμαστε διατεθειμένοι να έρθουμε σε ρήξη με κατεστημένες δομές και νοοτροπίες και να ενεργοποιήσουμε αδρανείς σήμερα θεσμούς και διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων,
έχουμε επίγνωση του θεσμικού ρόλου του Συλλόγου μας, ο οποίος δεν είναι ένα απλό συνδικαλιστικό όργανο, αλλά οφείλει να είναι συμπαραστάτης στην κοινωνία.

Η ψήφος κάθε Συναδέλφου είναι πολύτιμη, είναι ιερή. Είναι ευθύνη και ύψιστη τιμή. Είναι συγκεκριμένη και αυστηρή εντολή για ορθή, ανυποχώρητη και άρτια εκπροσώπηση, θωράκιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Δικηγόρων της Ρόδου και του Δικηγορικού μας Συλλόγου.

Αυτήν την ψήφο θα διεκδικήσουμε με σθένος και εάν μας τιμήσετε και μας επιλέξετε, η μόνη υπόσχεση που μπορούμε από σήμερα να σας δώσουμε, είναι ότι με το ίδιο σθένος θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και των μελών του.
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους του υποψηφίους, Προέδρους και Συμβούλους και υποσχόμαστε ότι θα συνεργαστούμε μαζί τους για το καλό του Συλλόγου μας, για το καλό του δικηγορικού λειτουργήματος, για το καλό όλων μας.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Σάββας Λυριστής

Μάρα Αντωνιάδη
Δέσποινα Ζιώγα
Στέργος Λεβέντης
Χριστόδουλος Μαλιαράκης   
Ελένη Ροδίτη
Φώτης Ρωμαίος
Σπυρίδων Σαλαμαστράκης