Διάσωση αλλοδαπών κοντά στην Αστυπάλαια

Διάσωση αλλοδαπών  κοντά στην Αστυπάλαια

Διάσωση αλλοδαπών κοντά στην Αστυπάλαια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 74 αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας και Ανάφης από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 06/09/17 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας και Ανάφης.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε. Κ. Σ. Ε. Δ., ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό του ιστιοφόρου, με τη συμμετοχή ναυαγοσωστικού και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφους δύναμης FRONTEX καθώς και τριών (03) παραπλέοντων και ενός (01) αλιευτικού σκάφους.

Πρωινές ώρες προχθές, παραπλέον και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν το ιστιοφόρο ''TOLTAY'' σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. νότια της Θήρας, με εβδομήντα τέσσερις (74) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν προχθές το απόγευμα με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ανάμεσα στους αλλοδαπούς, εκ των οποίων τριάντα ένας (31) ήταν άνδρες, δεκατρείς (13) γυναίκες και είκοσι οχτώ (28) παιδιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση του Ι/Φ σκάφους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Αστυπάλαια: Προβάλλεται σε Γαλλία, Αγγλία και Ιταλία για διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό

Γιατί δεν έγινε δεκτή η ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Αστυπάλαιας;

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Δεν έχουμε ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας»

Κοινοβουλευτική αναφορά- παρέμβαση του Β. Υψηλάντη για μείωση των αντικειμενικών αξιών της Αστυπάλαιας

Τα «Ελεγεία της Οξώπετρας» του Ελύτη βρήκαν τη θέση τους στην Αστυπάλαια

Ν. Κομηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Μέγα πρότζεκτ 2.000 στρεμμάτων στην Αστυπάλαια

Σύμβαση για την ανάδειξη των μονοπατιών της Αστυπάλαιας