Μας αρέσει να κάνουμε την κλασική μουσική πιο «λαϊκή» και τη λαϊκή πιο «κλασική»

Μας αρέσει να κάνουμε την κλασική μουσική πιο «λαϊκή» και τη λαϊκή πιο «κλασική»

Μας αρέσει να κάνουμε την κλασική μουσική πιο «λαϊκή» και τη λαϊκή πιο «κλασική»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Σε συνέντευξή του στη “Ροδιακή” ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης αναφέρει τα εξής:

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
- Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι όπου ακούγονταν με την ίδια ευκολία και συχνότητα μουσικές του Bach, των Beatles, Χατζιδάκι, του Vivaldi, του Michael Jackson, του Σαββόπουλου, του Τσιτσάνη, του Mozart, του Χιώτη, των Κατσιμιχαίων, του Ζαμπέτα, των Rolling Stones, του Θεοδωράκη, του Beethoven, του Elton John, των Pink Floyd, του Tarrega, του Armstrong, του Jimmy Hendrix, του Tchaikovsky κ.ά. Άρα όλα αυτά μας έχουν επηρεάσει! Μας αρέσει να κάνουμε την κλασική μουσική πιο ‘’λαϊκή’’ και την λαϊκή μουσική πιο ‘’κλασική’’!

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κοινού όταν παίζετε; Ποια η στάση του κόσμου απέναντί σας;
-Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα έχουμε λάβει πολύ καλή ενέργεια και ενθουσιασμό από τους ανθρώπους και μία ‘’δίψα’’ για ωραία μουσική και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως γιατί δείχνει πως αυτό που κάνεις ‘’πιάνει’’! Οι αντιδράσεις είναι διαφορετικές και αρκετά… έντονες θα λέγαμε! Μία διασκευή ενός κομματιού, για παράδειγμα, που ο άλλος το έχει στο αυτί του και του είναι οικείο, εάν το ακούσει με έναν τρόπο που δεν είχε φανταστεί ποτέ, προκαλεί μεγάλες εκπλήξεις!

Θυμόμαστε μία φορά, όταν είχαμε παίξει το ‘’Χορό των Καγκελιών’’, μία διασκευή-σύνθεση που έχουμε κάνει πάνω σε ένα παραδοσιακό μοτίβο, ήταν ένας νεαρός στο κοινό που, όση ώρα παίζαμε, επαναλάμβανε συνέχεια με ενθουσιασμό: ‘’Πλάκα μου κάνετε, πλάκα μου κάνετε!’’ και βέβαια το χειροκρότημα ήταν το ανάλογο! Στα δικά μας κομμάτια είναι που συνήθως έρχονται μετά το τέλος της συναυλίας και μας μιλούν γι’ αυτά και μας τα σιγοτραγουδούν κιόλας, και αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο, γιατί μας αρέσει τα δικά μας να έχουν μελωδίες μέσα που μπορεί ο άλλος να σιγομουρμουρά στο αυτοκίνητο καθώς φεύγει!

Ετοιμάζετε την τρίτη δουλειά σας, τι θα περιλαμβάνει;
-Ο τρίτος δίσκος θα περιλαμβάνει όλες τις μουσικές που ‘’κλείνουμε’’ στο κεφάλι μας, δοσμένες πάντα με…stringdemoνικό τρόπο και αισθητική, είτε αυτές πρόκεινται για καθαρά δικά μας κομμάτια, είτε για διασκευές-συνθέσεις, από όλα τα ‘’χωράφια’’ της μουσικής, χωρίς ταμπέλες και στεγανά! Πάντα με πολλά έγχορδα, ηλεκτρισμό, ρυθμό, κρουστά, τρέλα, φωνές, λίγο τραγούδι πράγμα που κάνουμε για πρώτη φορά, ετερόκλητα μεταξύ τους είδη θα ενώνονται με φυσικότητα, θα κυκλοφορήσει από την MINOS EMI και…τα υπόλοιπα θα τα μάθετε πατώντας το PLAY!!

Θα είναι στο ύφος των δύο προηγούμενων δίσκων σας;
-Στηριγμένοι στους 3 βασικούς μουσικούς πυλώνες μας, τη heavy metal, την κλασική και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, γενικά θα είναι στο ίδιο ύφος, αλλά με πολλά στοιχεία εντελώς πρωτάκουστα, πολλές εκπλήξεις, πράγματα που εξέπληξαν... ακόμα και εμάς τους ίδιους!!

Θεωρείτε ότι η μουσική πρέπει να έχει «κατηγορίες»; Τι απαντάτε σε αυτούς που σνομπάρουν κάποιο είδος μουσικής;
-Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την ‘’κατηγοριοποίηση’’ στη μουσική γιατί αυτό μπλέκει τους ανθρώπους και δημιουργεί παρεξηγήσεις. Εμείς υποστηρίζαμε και πάντοτε υποστηρίζουμε αυτό που έλεγε ο Χατζιδάκις, ότι η μουσική είναι μία: η καλή! Και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που επιλέγουμε τη μουσική που παίζουμε: όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Και η επιθυμία αυτή δε νικιέται από τις ‘’κατηγορίες’’!

Τα είδη της μουσικής υπάρχουν ίσως για να συνεννοούνται οι άνθρωποι μεταξύ τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχουν είδη ανώτερα από άλλα! Υπάρχουν μουσικές που γράφτηκαν σε διαφορετικές εποχές, υπό διαφορετικές συνθήκες, από διαφορετικούς ανθρώπους, όμως ένα ωραίο κομμάτι είναι ένα ωραίο κομμάτι, είτε γράφτηκε τώρα, είτε πριν από 30,50 ή 300 χρόνια! Αρκεί κάποιος να το ακούσει με καθαρό μυαλό και αυτί, απαλλαγμένος από στεγανά, παρωπίδες και προκαταλήψεις και θα το καταλάβει, θα νιώσει την ομορφιά του!

Επίσης,‘’διαμάντια’’ και ‘’σκουπίδια’’ μπορεί κανείς να βρει σε όλα τα μουσικά είδη! Όσοι σνομπάρουν, κατ’αρχάς θα έπρεπε να σταματήσουν να σνομπάρουν για να κυλάει η ζωή τους πιο όμορφα, και κατά δεύτερον να θυμούνται αυτό: όσον αφορά στη μουσική, πρωταρχικός και ανυπέρβλητος κριτής δεν είναι ούτε οι γνώσεις ούτε το μυαλό, ούτε η συνήθεια. Είναι το αυτί!!

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος