«Το Run Greece ήρθε στη Ρόδο για να μείνει…»

«Το Run Greece ήρθε στη Ρόδο για να μείνει…»

«Το Run Greece ήρθε στη Ρόδο για να μείνει…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Μόνιμο σταθμό της σημαντικής αυτής δρομικής διοργάνωσης θα αποτελεί από δω και πέρα το νησί μας

«Το Run Greece ήρθε στη Ρόδο για να μείνει…» ήταν η χαρακτηριστική η ατάκα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο PLAZA σχετικώς με το συγκεκριμένο αγώνα δρόμου στο νησί μας την 1η Οκτωβρίου.

Ο Αθανάσιος Ράπτης, υπεύθυνος αγώνων του ΣΕΓΑΣ, βρέθηκε χθες στο πάνελ κι ανάλυσε το πλάνο των διοργανωτών για τη σειρά με ξεκίνημα το 2013 και συνεχή ανάπτυξη, αν σκεφθεί κανείς τις αυξητικές τάσεις συμμετοχών σε κάθε πόλη.

Όπως τόνισε, φέτος σ’ όλους τους αγώνες 5 και 10χλμ. ανά Περιφέρεια αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στους 30.000 δρομείς, με το μεγάλο χορηγό της WIND να μοιράζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ένα σημαντικό ποσό στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης.

Σημαντικό είναι, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρξει και στη Ρόδο, όπου φέτος γίνεται ο αγώνας πρώτη φορά, ο κατάλληλος μηχανισμός από ανθρώπους για την οργάνωση των όλων εκδηλώσεων στη συνέχεια πια ώστε να στέφονται με επιτυχία. Μεγάλο ρόλο ως προς τη συμμετοχή στα 5.000μ. θα παίξει και η πρόκριση των καλύτερων ανά ηλικιακή κατηγορία στον τελικό των 3.000μ. με τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο την ημέρα διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών ώστε η πρώτη ομάδα ανά Περιφέρεια να πάρει ως έπαθλο ένα ποσό από τον ΣΕΓΑΣ, που θα μοιράσει όπου επιθυμεί αυτή για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Στόχος είναι μέσα από την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό να προβληθεί ένας διαφορετικός τρόπος ζωής και να βγει ο κόσμος στους δρόμους… Ο Αθανάσιος Ράπτης μάλιστα τόνισε πως ο αγώνας, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα είναι πια θεσμός για τη Ρόδο και δεν γίνεται… δοκιμαστικά, ενώ αποκάλυψε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν ώστε να φτάσει στο νησί μας το Run Greece o Μιχάλης Παυλούς με το Βασίλη Ζήκα, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη οργάνωση ήδη γι’ αυτόν.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας, καλωσόρισε και παρουσίασε τους παρευρισκόμενους αναφέροντας παράλληλα πόσο σημαντικό είναι για τη Ρόδο να φιλοξενεί αυτή τη διοργάνωση για τη συνεχή αύξηση της δημοφιλίας πια του δρομικού κινήματος.

Το μεγάλο ρόλο της διοργάνωσης στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στο να γίνει πια η Ρόδος ένας προορισμός των μεγάλων αγώνων παγκοσμίως, σημείωσε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, τονίζοντας μάλιστα και τη μεγάλη στήριξη της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου προς το σκοπό αυτόν. Ανέφερε πως ήδη έγινε μια καλή αρχή με το Μαραθώνιο ώστε η ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας να πάνε μαζί, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξαιρετική διαδρομή.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Στέφανος Κυριαζής, σημείωσε πως ο Δήμος Ρόδου με τη σειρά του θα συνδράμει όσο μπορεί υλικοτεχνικά για την άψογη διοργάνωση του αγώνα ώστε να είναι ένας από τους καλύτερους στο επίπεδό του πανελλαδικά, αφού αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί. Να σημειωθεί πως στη συνέντευξη ήταν και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, Μιλτιάδης Παγκάς.

Ως εκπρόσωπος της WIND στη Ρόδο, η κα Λιβανίου-Συντυχάκη αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για την εταιρεία η κοινωνική αλληλεγγύη με τον αθλητισμό και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί για τους αγώνες της Ρόδου.

Ο Μιχάλης Παυλούς ως συντονιστής του αγώνα στη Ρόδο και μέλος του ΣΕΓΑΣ ,όπως και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, απεύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Ροδίτες, μαθητές, εργαζόμενους, φοιτητές, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, να συμμετάσχουν. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι και οι ομαδικές συμμετοχές που μπορεί να γίνουν από σχολεία, επιχειρήσεις , ξενοδοχεία, γυμναστήρια.

Η διαδρομή, όπως συνέχισε, είναι ελκυστική ώστε ο αγώνας να έχει μεγάλη παρουσία, ενώ ευχαρίστησε τον τοπικό χορηγό, τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας, Ράδιο Ένα, Στο Κόκκινο, Νότος, TOP FM, Ράδιο Αρχάγγελος και Τηλεόραση Θάρρι. Τελειώνοντας, δήλωσε πως το Run Greece έχει πια τριπλό ρόλο στην κοινωνία της κάθε πόλης: φιλανθρωπικό, αγωνιστικό και συμμετοχικό.

Τέλος, ο τεχνικός ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ, Στέφανος Ματάκης μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Σάββα Διακονικόλα έκαναν μια περιγραφή της εξαιρετικής διαδρομής που θα διανύσουν όσοι αγωνιστούν την 1η Οκτωβρίου στα 5 και τα 10χλμ. κι έχει ως εξής:

  • Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου
  • Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
  • Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος
  • Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
  • Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδού΄ς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας
  • Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
  • Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
  • Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)
  • Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)
  • Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.

Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα η κυκλοφορία θα σταματήσει από τις 9 το πρωί έως και τις 13.00 ώστε ακόμα και οι φίλοι του αθλητισμού να μπορούν να παρακολουθήσουν τους δρομείς στην πόλη μας.

Οι εγγραφές για τους αγώνες 5 και 10χλμ. καθώς επίσης και στα 1000μ. μαθητών-μαθητριών δημοτικών σχολείων συνεχίζονται μέσω του run-greece.gr αλλά και στα ειδικά κέντρα στην πόλη, που λειτουργούν στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας» επί της Βύρωνος από 10.00 έως 14.00, όπως επίσης στον πεζόδρομο της Νικολάου Πλαστήρα, παραπλεύρως του ΑΚΤΑΙΟΝ τις απογευματινές ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΑΣ Δωδεκανήσου, καλώντας στο 2241030145.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους