Το σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ!

Το σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ!

Το σχολείο του μέλλοντος είναι εδώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Πώς θα είναι το σχολείο του μέλλοντος; Σύμφωνα με ειδικούς που καινοτομούν στον χώρο της ψηφιακής εκπαίδευσης, το σχολείο του αύριο θα είναι συνεργατικό καθώς θα ενθαρρύνεται η ομαδική εργασία και δεν θα επικεντρώνεται μόνο στην ατομική επιτυχία αλλά και στον πειραματισμό. Το γαλλικό startup Unowhy που δραστηριοποιείται στον χώρο της e-εκπαίδευσης παρουσίασε πρόσφατα την τάξη του μέλλοντος.

H νέα τάξη «La nouvelle classe», είναι ένα ψηφιακό εργαστήριο που ενσωματώνει τις τελευταίες καινοτομίες του χώρου, προτείνοντας διαφορετικά εργαλεία διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η σχολική αυτή τάξη θα χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή και ειδικά προσαρμοσμένη για την εκπαίδευση ταμπλέτα «Sqool», που κυκλοφόρησε η εταιρία στις αρχές του 2016 και λειτουργεί ως κόμβος περιεχομένου για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, οι δημιουργοί της υπόσχονται απόλυτη ασφάλεια καθώς η ταμπλέτα εμποδίζει τις πολλαπλές διαφημίσεις να εμφανιστούν όταν τα παιδιά μπαίνουν στο διαδίκτυο και προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα τους από οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση. Η ταμπλέτα λειτουργεί διαδραστικά, εμπεριέχει χρήσιμες εφαρμογές επιλεγμένες από τον καθηγητή, μαθήματα, πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και διαφορετικά υλικά κι εργαλεία όπως βίντεο, κείμενα, εικόνες, κλπ.) .

Ο καθηγητής μπορεί να προετοιμάσει το μάθημά του όπως έκανε έως τώρα χρησιμοποιώντας διαφάνειες ή φωτοτυπίες, να τις στείλει στις ταμπλέτες των μαθητών και να επιβλέπει την πορεία τους.

Σκοπός είναι να ενθαρρυνθεί η αυτονομία των μαθητών για να μπορούν να καθορίζουν εκείνοι το ρυθμό εκμάθησης και αφομοίωσης της γνώσης.

Στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για την ψηφιακή εκπαίδευση, το startup συνεργάζεται με το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας κι έχει αναλάβει να εξοπλίσει με ψηφιακές ταμπλέτες 12 εκατομμύρια μαθητές στη Γαλλία και να τους προετοιμάσει για το σχολείο του αύριο.

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου