Έκθεση εικαστικής φωτογραφίας του Γιάννη Τζένου

Έκθεση εικαστικής φωτογραφίας του Γιάννη Τζένου

Έκθεση εικαστικής φωτογραφίας του Γιάννη Τζένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Στις περιοδικές εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιεί το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, στόχο μας έχουμε να παρουσιάζουμε, ενημερωτικά και αντιπροσωπευτικά, τις επικρατέστερες τάσεις που εκφραστικά διακρίνονται στους καλλιτέχνες τις νεώτερης και της σύγχρονης μας γενιάς.

Οι καλλιτέχνες, - μέσα από τα έργα προς έκθεση, που επιλέγονται με υπευθυνότητα από την αρμόδια Καλλιτεχνική μας Επιτροπή - είναι αξιέπαινοι κι έχουν επισημανθεί από θεωρητικούς της τέχνης, αλλά και από το κοινό, που τους έχει αποδεδειγμένα εκτιμήσει, καθώς έμμεσα διατυπώνουν, (άλλοι με ρεαλιστικό, άλλοι με αφαιρετικό ή με ιδιάζοντα τρόπο), προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, τους συνανθρώπους μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, τα σημερινά ουμανιστικά μας αιτήματα και το περιβάλλον μας.

Ο Γιάννης Τζένος έχει ένα αξιόλογο και πολύχρονο έργο που σχετίζεται με την εικαστική φωτογραφία. Εμπνέεται συνήθως από την φύση, που τόσο πολύ σήμερα αγωνιούμε για το μέλλον των ισορροπιών της και για την επάρκεια που θα έχουν οι δυνατότητες αναγέννησής της, ως προς τις ζωές μας.

Ο εικαστικός αυτός καλλιτέχνης εκφράζει με υποβλητικό τρόπο, την ρευστότητα των φαινομένων και τις παραδοξότητες που αυτά παρουσιάζουν, στρέφοντας την προσοχή μας - μακριά από κάθε χρησιμοθηρία - στην πολυτιμότητα του εφήμερου και στην αξιοποίηση των λεπτομερειών που πηγάζουν από την καθημερινότητα.

Δεν περιορίζεται όμως σε ό,τι παρατηρεί, αλλά προχωρεί με τόλμη, γνώση κι ευαισθησία, στις δημιουργικές κι ευφάνταστες μεταπλάσεις που με έμπνευση και ταλέντο, εκείνος σε κάθε έργο του, διαμορφώνει.

Τον ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να εκθέσει, μια σειρά μοναδικών (και χωρίς αντίγραφα) φωτογραφικών έργων του στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου του Μουσείου μας και αναμένουμε το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας να τον τιμήσει με την παρουσία του.

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας
Πρόεδρος Δ.Σ
του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Στοιχεία Βιογραφίας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΝΟΥ


Γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.
Ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Οι αρχικές του σπουδές και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα, αφορούσαν στη Χρηματοοικονομική Επιστήμη, με ειδίκευση στην Ανάπτυξη Επενδύσεων, ένα τομέα στον οποίο διακρίθηκε, ακολουθώντας μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα, η οποία ωστόσο τον δέσμευε και τον αποσπούσε από το έντονο καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον για τη Φωτογραφία.

Από ηλικία δώδεκα ετών, είχε στα χέρια του μία φωτογραφική μηχανή Cosmic και στην πορεία, πάντρεψε την πρακτική του εμπειρία με το ταλέντο. Πρόεδρος επί σειρά ετών στην Ελλάδα, της Λέσχης Ανώτερης Ευφυΐας "mensa", ίδρυσε και διηύθυνε σε αυτή, το «Special Interest Group» της Φωτογραφίας.

Το 2013, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πλέον στροφή προς την αμιγή “Art Photography”, έχοντας έκτοτε αποσπάσει ευμενέστατα σχόλια, από τους ειδικούς θεωρητικούς και από το κοινό. Συνηθίζει να χρησιμοποιεί φιλμ των 35mm, πιστεύοντας στην αδιαμεσολάβητη στιγμιαία απόδοση της ρευστότητας και της ενέργειας της φύσης, που διαμορφώνουν στα έργα του, υποβλητικές αφαιρετικές συνθέσεις. Πρόσφατες εκθέσεις έχει πραγματοποιήσει, στην Άνδρο(2016) και στην Αθήνα(2016-2017)

Διαβάστε ακόμη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Εκδήλωση για τη σχολική βία από το Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου

Πανελλήνιο Βραβείο Λογοτεχνίας στον Ξεναγό Θεοφάνη Μπογιάννο