Καιρός να προστατεύσουμε τη γειτονιά του Ορφέα

Καιρός να προστατεύσουμε  τη γειτονιά του Ορφέα

Καιρός να προστατεύσουμε τη γειτονιά του Ορφέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 667 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτή επιστολή συμπολίτη μας

Με αφορμή την φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην αλάνα του Ορφέα κοντά στο Αρχαίο Στάδιο, ο συμπολίτης μας κος Νίκος Λάμπρου απέστειλε στη ΡΟΔΙΑΚΗ ανοιχτή επιστολή, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων έτσι ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Στην επιστολή σημειώνεται συγκεκριμένα: «Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το χειρότερο θα ήταν να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο από τους αρμόδιους φορείς. Η φωτιά, αν και ευτυχώς δεν πρόλαβε να επεκταθεί, ήταν πραγματικά μια ανάσα από σπίτια, αλλά και από τον άτυπο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων πάνω από τον Άη Γιώργη.

Παρόλα αυτά οι στοίβες με τα ξερά κλαδιά και τα σκουπίδια περιμετρικά, εξακολουθούν να παραμένουν εκεί για περισσότερο από ένα χρόνο, τουλάχιστον. Το δε χειμώνα, η αλάνα μετατρέπεται σε βάλτο.

Πρέπει λοιπόν να διευκρινιστεί επιτέλους ποια υπηρεσία έχει την σχετική αρμοδιότητα, και πότε/πως προτίθεται να παρέμβει. Είναι χρόνια η απαίτηση των περίοικων, όλη η περιοχή από τα πάνω λαϊκά έως το Αρχαίο Στάδιο να καθαριστεί συνολικά από την ξερή βλάστηση, τις καλαμιές, τα σκουπίδια (ακόμη και τα μπάζα!), να βελτιωθεί και να επεκταθεί ο (ανεπαρκέστατος) νυκτερινός φωτισμός, αλλά και να αναδειχτούν τα μονοπάτια που οδηγούν στο Στάδιο.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλη αυτή η περιοχή δεν είναι ένας «νεκρός» υπαίθριος αρχαιολογικός χώρος, αλλά μία ζωντανή γειτονιά. Και ως τέτοια, θα πρέπει να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί.»

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία,
Νίκος Λάμπρου

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου