Μια ροδίτισσα στην έκθεση του Ζαππείου

Μια ροδίτισσα στην έκθεση του Ζαππείου

Μια ροδίτισσα στην έκθεση του Ζαππείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της 46ης Εκθεσης Βιβλίου , η νεαρή Ροδίτισσα Αγγελική Λυριάνα Χατζηρήγα κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά το Ζάππειο στην επίσημη παρουσίαση του περιοδικού της Books and writers.

Η μόλις 21 ετών εκδότρια σύστησε τους συνεργάτες της και παρουσίασε το εκδοτικό τους πρόγραμμα έχοντας πάντα δίπλα της την μητέρα και πλέον αρχισυντάκτρια της Αναστασία Κορινθίου.

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά πλήθος επωνύμων έδωσαν το παρών και ανάμεσα τους ξεχωρίσαμε τους Κώστα Κρομμύδα , Μένιο Σακελλαρόπουλο , Ισορροπιστή , Μαρία Κορινθίου, Στέλιο Καλαθά , Γιώργο Τσούκαλη , Βαλάντη , γνωστούς συγγραφείς , δημοσιογράφους και εκδότες!

Η νεαρή Ροδίτισσα τίμησε το νησί της μιας και παράλληλα σε ειδικό χώρο έγινε παρουσίαση τοπικών προιόντων της Ρόδου σε παράλληλη δράση με το 5ο φεστιβάλ γεύσεων από την ομάδα του my pefkos και με την πανέμορφη Ανθή Καμπαστάνα να γίνεται «ξεναγός» στις ομορφιές του νησιού μας.

Μελεκούνια ήταν το κυρίως κέρασμα μαζί με τοπικά κρασιά και πολλά πρωτότυπα δώρα που είχαν ετοιμάσει μαμά και κόρη για τους καλεσμένους τους.

Η Ρόδος ήταν άλλωστε και το πρώτο σημείο τοποθέτησης του free press περιοδικού τους. Η Αγγελική Λυριάνα όταν την ρώτησαν για το πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα είπε. Αν δεν υπήρχε η μητέρα μου τίποτα δε θα είχε συμβεί στο σήμερα! Προσωπικά και χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια κανενός, το πρόσωπο του περιοδικού είναι η ίδια! Ο τρόπος που μοχθεί καθημερινά να τα φέρει όλα εις πέρας…

Έχω μια εικόνα στο μυαλό μου, όσον αφορά τη γέννηση, όσων ακολούθησαν. Βρισκόμασταν σε ένα ταξί που αποτέλεσε για εμάς τη λήξη μιας κατάστασης και την αρχή μιας άλλης, σαφώς πολύ καλύτερης… Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, σε οτιδήποτε μας απασχολεί στην πορεία της ζωής μας! Με κοίταξε διαπεραστικά στα μάτια και με ρώτησε: «Με εμπιστεύεσαι;» απάντησα κλείνοντας προστατευτικά το χέρι της, ανάμεσα στο δικό μου, «Με κλειστά τα ματιά». Αυτό το πάντα, ανήκει και θα ανήκει πάντα σε εμάς. Είναι μια κρυφή συνωμοσία και υπόσχεση μεταξύ δύο.

Οι σπουδές μου στη δημοσιογραφία, με έχουν βοηθήσει στο να φιλτράρω, τις όποιες πληροφορίες δέχομαι και να ισορροπώ με μια δόση ρεαλισμού στις καταστάσεις. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να πω, πως η κρίση είναι μια λέξη εικονική. Κρίση υπάρχει μόνο στις καρδιές μας, στον τρόπο που δε δινόμαστε καθημερινά με ότι καταπιανόμαστε. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος, αν θέλει να θεωρείται ευτυχισμένος, οφείλει να κυνηγά τα όνειρά του! Δεν υπάρχουν μαγικά αστέρια, προστατευτικά φυλαγμένα εντός του καθενός.

Είναι ο τρόπος που μοχθείς για όλα όσα ελπίζεις. Ακόμη και σε εμένα, τίποτα δε στάθηκε ρόδινο στο διάβα μου. Χρειάστηκαν πολλές πόρτες να κλείσουν, προτού εισβάλει φως από κάποιο παράθυρο στις γρίλιες… Να εστιάζεις στα σημαντικά είναι το μυστικό, να δέχεσαι τις απογοητεύσεις και να προχωράς. Υπάρχει ανώτερο σχέδιο για τον καθένα, αρκεί να μάθεις να ακούς προσεκτικά τους ψιθύρους καθοδήγησης!

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη