Κάθειρξη 16 ετών σε δύο αδέλφια για έλλειμμα σε ταμείο εταιρείας

Κάθειρξη 16 ετών σε δύο αδέλφια για έλλειμμα σε ταμείο εταιρείας

Κάθειρξη 16 ετών σε δύο αδέλφια για έλλειμμα σε ταμείο εταιρείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1211 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 16 ετών κάθειρξης «μοιράστηκαν» στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δύο αδέλφια ηλικίας 58 και 66 ετών που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά έλλειμμα ποσού περίπου 158.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο ταμείο εταιρείας, της οποίας μέλη του διοικητικού συμβουλίου διετέλεσαν και οι δύο κατηγορούμενοι.

Προχθές η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Παντελίδη έκρινε ένοχα τα δύο αδέλφια επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής ποσού 3000 ευρώ ως εγγυοδοσία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τον Φεβρουάριο του 2003 εξελέγησαν ο 58χρονος ως αντιπρόεδρος και ο 66χρονος ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και η θητεία τους διήρκησε έως το τέλος Ιουνίου 2009.
Μαζί τους κατηγορούνταν ως πρόεδρος του δ.σ. και ένα ακόμη άτομο το οποίο έχει αποβιώσει.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, η γενική συνέλευση έδωσε εντολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να διαχειριστούν κατά το δοκούν για την προαγωγή συμφέροντος της εταιρείας, το ποσό των 157.954 ευρώ, χρήματα που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και φέρονται να το ενσωμάτωσαν στις προσωπικές τους περιουσίες.

Τα χρήματα αυτά αφορούν το ποσό των 126.895 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τις εγγραφές στα λογιστικά βιβλία, έπρεπε να βρίσκεται στα ταμεία της εταιρείας κατά τη λήξη της θητείας του συμβουλίου και δεν βρέθηκε, αλλά και το ποσό των 31.059 ευρώ που αφορά τις οικονομικές οφειλές που είχαν δύο άλλες εταιρείες προς την εταιρεία των κατηγορουμένων και τις οποίες αν και είχαν εξοφλήσει, αυτές φαίνονταν στα βιβλία ως ανεξόφλητες.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου