Ελεύθεροι με όρους και οι δύο για διευκόλυνση τριών αλλοδαπών

Ελεύθεροι με όρους και οι δύο για διευκόλυνση τριών αλλοδαπών

Ελεύθεροι με όρους και οι δύο για διευκόλυνση τριών αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο 48χρονος Τούρκος και ο 36χρονος Σύριος που κατηγορούνται για την διευκόλυνση τριών αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, οι οποίοι θέλησαν να ταξιδέψουν από το Καστελλόριζο στον Πειραιά.

Οι δύο άνδρες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Γιώργο Λαμπαδάκη προσήχθησαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι ο 48χρονος Τούρκος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, και ο 36χρονος Σύριος με την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις αλλοδαποί Συριακής καταγωγής και ηλικίας 43, 24 και 9 ετών αντίστοιχα εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας απογευματινές ώρες στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Μεγίστης στις 18 του μήνα στις 10.30 το πρωί την ώρα που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά. Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους τα εισιτήρια που θα χρησιμοποιούσαν για να ταξιδέψουν και τα οποία φέρονται να τους τα προμήθευσαν ο 48χρονος Τούρκος και ο 36χρονος Σύριος.

Οι δύο τελευταίοι συνελήφθησαν και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο