Έντεκα τόνοι υγειονομικού υλικού έφθασαν χθες στην Ρόδο

Έντεκα τόνοι υγειονομικού υλικού έφθασαν χθες στην Ρόδο

Έντεκα τόνοι υγειονομικού υλικού έφθασαν χθες στην Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1296 ΦΟΡΕΣ

Από τη Σουηδία με ενέργειες του πολιτιστικού συλλόγου “Αγία Μαρίνα”

Πολύτιμη είναι η συνδρομή του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» στον ευαίσθητο τομέα της υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο που διάγουμε, κάτι που επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά χθες, με την παραλαβή άλλων έντεκα τόνων υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού από τη Σουηδία, το οποίο θα διατεθεί σε νοσηλευτικά και όχι μόνο ιδρύματα της Ρόδου.

Η παραλαβή έγινε χθες το πρωί, στον εμπορικό λιμένα της Ακαντιάς, όπου παρευρέθηκε σύσσωμο του Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καθώς και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας που τους στηρίζει στην προσπάθεια αυτή, και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θωμάς Σωτρίλλης και ο περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππος Τριομμάτης. Συγκεκριμένα, από τον Σύλλογο παρίστατο: Η Πρόεδρος κα Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη, η κα Ειρήνη Παπακωνσταντίνου που είναι η Γραμματέας, η κα Σεβαστή Περιφεράκη μέλος, η κα Ειρήνη Πίπου επί των δημοσίων σχέσεων, η κα Φωτεινή Στεργιάδη υπεύθυνη σε θέματα περιβάλλοντος και η κα Φλώρα Παπακωνσταντίνου που είναι η Αντιπρόεδρος (σ.σ. απουσίαζε η ταμίας).

«Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί άλλος ένας στόχος μας πέτυχε», δήλωσε καταρχήν η Πρόεδρος και ανέφερε ότι το 2016 ο Σύλλογος μπόρεσε και τροφοδότησε νοσοκομεία της χώρας με περίπου 60 τόνους ιατροτεχνολογικό υλικό, νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμο υλικό και για το 2017 αυτή είναι η δεύτερη αποστολή.

Η πρώτη αποστολή ήταν περίπου 12 τόνους και μ’ αυτήν τροφοδότησαν νοσοκομεία της χώρας μας στα βόρεια σύνορα (σ.σ. νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, το νοσοκομείο Γουμένισσας), όπως επίσης και τα νοσοκομεία Σάμου, Μυτιλήνης, Κω, Γηροκομείο και Νοσοκομείο στο Κιλκίς, το Ίδρυμα Κολυμπίων και βέβαια το Νοσοκομείο Ρόδου στην πρώτη τους αποστολή.

«Μέλημά μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε ψηλότερους και καλύτερους στόχους, δηλαδή να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και αν έχουμε κάποια βοήθεια», είπε, ακόμη, η και Σταυριανού και ανέφερε ότι ζήτησαν τη βοήθεια της Περιφέρειας και πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιτύχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σήμερα, λοιπόν, καλύπτουν ανάγκες του Νοσοκομείου της Ρόδου και συγκεκριμένα: Η γυναικολογική κλινική τους ζήτησε υπερηχοτομογράφο διότι δεν αρκεί ένας για να καλύψει τις ανάγκες όλων των εγκύων γυναικών και χθες πληροφόρησαν τον Διευθυντή της, τον κ. Ψαρά, ότι θα δώσουν δύο για τη γυναικολογική κλινική ώστε να μπορεί να λειτουργεί ταχύτερα και καλύτερα.

Επίσης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Χατζηστρατή, τους ενημέρωσε ότι υπάρχει ανάγκη για φυγόκεντρο και, έτσι, θα ενισχύσουν το αιματολογικό με τρεις φυγοκέντρους. Ακόμη, το ουρολογικό ζήτησε ειδικές εξεταστικές κλίνες τις οποίες και θα τους παρέχουν ενώ θα καλύψουν ανάγκες και των άλλων κλινικών του νοσοκομείου, όπως της παιδιατρικής, της χειρουργικής, των Α’ βοηθειών, με αναλώσιμο υλικό.

Ακόμη, ήρθαν σε επαφή με τον Αντικαρκινικό Σύλλογο που βλέπουν την προσπάθεια που κάνει για την ίδρυση του ογκολογικού τμήματος και θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα μπορέσουν να δώσουν μία χείρα βοηθείας. Έκαναν τις συνεννοήσεις και δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν οκτώ ειδικά νοσοκομειακά ηλεκτρικά κρεβάτια ούτως ώστε να είναι η πρώτη μαγιά που θα τοποθετηθεί για την ίδρυση αυτού του ογκολογικού τμήματος που, όπως τόνισε η Πρόεδρος, είναι τόσο απαραίτητο για τους ανθρώπους που έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες και τρέχουν στα νοσοκομεία των Αθηνών.

Παράλληλα, έχουν έρθει σε επαφή με τον Διευθυντή των φυλακών Κω διότι είναι άλλο ένα τμήμα που νοσεί και θέλουν και εκεί να βάλουν ένα λιθάρι γι’ αυτό θα τους αποστείλουν μεγάλη ποσότητα με υλικό υγιεινής και ίσως αργότερα να μπορέσουν να καλύψουν περισσότερες ανάγκες.

Έχουν έρθει, ακόμη, σε επαφή με το ίδρυμα χρονίων παθήσεων των Κολυμπίων διότι την πρώτη φορά είχε 60 τροφίμους τους οποίους και τροφοδότησαν με 50 ηλεκτρικά κρεβάτια αλλά σχεδόν έχουν εξοπλίσει εσωτερικά όλο το Ίδρυμα αφού τους τροφοδότησαν με ειδικά κρεβάτια, ειδικές καρέκλες, ντους και μπάνιο κτλ. και έμειναν δέκα κρεβάτια. Την υπόσχεση αυτή, λοιπόν, την υλοποίησαν χθες και ειδοποίησαν τους αρμοδίους του Ιδρύματος να παραλάβουν τα δέκα ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια ώστε να καλυφθούν όλοι οι τρόφιμοι και να μην αισθάνονται ξεχασμένοι.

Η κα Σταυριανού ήρθε σε επαφή και με την αρχαιολογική υπηρεσία και συζήτησε με τους αρχαιολόγους ότι δεν είναι δυνατό στη Ρόδο όταν έχει κάποιος ατύχημα σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο να μην υπάρχει τρόπος να τον μεταφέρουν, γι’ αυτό και στόχος είναι να τροφοδοτήσουν την υπηρεσία με φορείο, καρέκλα και ό,τι μέσα ενδείκνυνται για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μη γινόμαστε ρεζίλι όταν κάποιος επισκέπτης έχει ένα ατύχημα. Επίσης, ο Σύλλογος θα ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας αλλά και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να εκπαιδευτούν αρχαιοφύλακες ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.
Ερωτηθείσα η ίδια πως μπορούν και εξασφαλίζουν αυτές τις μεγάλες και πολύτιμες ποσότητες υγειονομικού υλικού από το Σουηδικό δημόσιο, είπε ότι, λόγω της θητείας του συζύγου της ως γιατρού στη Σουηδία και της ίδιας ως υποδιευθύντρια τουρισμού βορείου Ευρώπης στη Στοκχόλμη, έχουν διόδους. Οι επαφές που διατηρούν, λοιπόν, τους βοηθούν να φέρουν αυτό το υλικό από τα Σουηδικά νοσοκομεία.

Στους επόμενους στόχους τους είναι να καλύψουν ανάγκες μικρών νησιών και ίσως μπορέσουν να φέρουν άλλη μία αποστολή. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια εμπλέκεται όσο αφορά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς χρειάζεται εκτελωνισμός κτλ. και τους διευκολύνει.
Ο κ. Σωτρίλλης, από την πλευρά του είπε ότι, στην προκειμένη περίπτωση, η λειτουργία της Περιφέρειας είναι γραφειοκρατική αφού την αποστολή αναλαμβάνει ο Σύλλογος και εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της Περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Τριομμάτης δήλωσε: «Σε δύσκολες εποχές που ζούμε, ο φιλανθρωπικός Σύλλογος “Αγία Μαρίνα” Παραδεισίου συνεχίζει και μας εκπλήσσει. Είναι ο τρίτος χρόνος που συνεργαζόμαστε, τόνοι υγειονομικού υλικού, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, έρχονται με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού συλλόγου και με την αρωγή της Περιφέρειας ν’ ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας», είπε και υποσχέθηκε ότι θα τους στηρίζουν και στις επόμενες αποστολές και, μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να το κάνουν και με άλλους τρόπους.

Μάλιστα, είπε ότι πρόκειται για μία δωρεά κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που θα δώσει ανακούφιση στα νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου