Στήριξη στους Ρόδιους μουσικούς απο τον Δήμο Ρόδου

Στήριξη στους Ρόδιους μουσικούς απο τον Δήμο Ρόδου

Στήριξη στους Ρόδιους μουσικούς απο τον Δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησαν θέματα στήριξης της Ομοσπονδίας και ανάδειξης των Ρόδιων μουσικών.

Παρόντες ήταν: o πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σορωνής Παναγιώτης Μπέλλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων Μανώλης Κυριαζάκος, το μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου Μπάμπης Μαστροδημήτρης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαέρμων Σταμάτης Πατούνας.

Ο δήμαρχος Ρόδου, δήλωσε τη στήριξή του στους Ρόδιους μουσικούς εντάσσοντάς τους κατ΄ αρχήν στις δράσεις του ΔΟΠΑΡ και συζήτησε με την Ομοσπονδία την προοπτική συμμετοχής τους σε προγράμματα που θα παρουσιάζονται στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Στο ίδιο πλαίσιο η Ομοσπονδία ξεκινά τις ενέργειες για τη δημιουργία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων η οποία θα ανοίγει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όποια μουσικά σχήματα κι αν ακολουθούν στη συνέχεια, δράση την οποία θα στηρίξει κι ο Δήμος Ρόδου.

Ο κ. Χατζηδιάκος, τόνισε μάλιστα ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου o Δήμος θα υποβάλει πρόταση στο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας προγραμματισμού και παρουσίασης όλων των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανανέωση της παραχώρησης των γραφείων όπου στεγάζονται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση των μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων όπως και πέρυσι, με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου και το ΚΕΚ Γεννηματάς.

Διαβάστε ακόμη

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών