Στο εδώλιο 60χρονος Άγγλος για πορνογραφία και ασέλγεια

Στο εδώλιο 60χρονος Άγγλος για πορνογραφία και ασέλγεια

Στο εδώλιο 60χρονος Άγγλος για πορνογραφία και ασέλγεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 707 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για αδικήματα που έχουν σχέση με παιδική πορνογραφία και με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, θα καθίσει την επόμενη Δευτέρα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου 60χρονος αλλοδαπός από την Αγγλία.

Τα αδικήματα αυτά φέρονται να διαπράχθηκαν από τον κατηγορούμενο το χρονικό διάστημα από 21 Απριλίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2013 και από 10 Νοεμβρίου 2012 έως 28 Δεκεμβρίου 2012, ωστόσο ο 60χρονος κλήθηκε για απολογία τον Οκτώβριο του 2016, δεν εμφανίστηκε καθώς είχε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου εξακολουθεί να βρίσκεται έως σήμερα.

Το κατηγορητήριο
Ο αλλοδαπός συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να έχει κάνει έρωτα και με το άψυχο σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού την περίοδο που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα της Ίντερπολ η οποία και ενημέρωσε τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον 60χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε στο «chat» όπου και είχε αναφερθεί στα όσα διέπραξε. Αρχές Ιανουαρίου του 2013 έγινε έρευνα στο σπίτι του 60χρονου όπου διέμενε τότε στις Καλυθιές και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και επτά αντίγραφα τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013 με εξαίρεση δύο αρχεία. Επίσης βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρονται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.

Αρνείται τις κατηγορίες
Ενώπιον της ανακρίτριας, όπου προσήχθη συνοδευόμενος από την δικηγόρο του κα Εύη Αρνιθενού, ο 60χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Εξήγησε ότι το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του, στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο σε μηνύματα που βρέθηκαν στον υπολογιστή του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε στην ανακρίτρια ότι τα μηνύματα αυτά ήταν φανταστικά και ότι σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι σε ένα από αυτά, αναφέρεται ότι τα φανταστικά αυτά σενάρια (μεταξύ των οποίων ότι βίασε και την κόρη του) έγιναν σε νησί της Σκωτίας και όχι στη χώρα μας.

Τέλος σημείωσε ότι τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, τους τις έστελναν άγνωστοι και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με αυτό, αφού στη συνέχεια τις έσβηνε. Όλα αυτά όμως που ισχυρίστηκε, δεν έπεισαν ούτε την ακακρίτρια ούτε την Εισαγγελέα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή προφυλάκισή του.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών